Comunitate

2013-05-09, 17:35:51

Elevii slătineni premiaţi, de Ziua Europei

Cu ocazia Zilei Europei, Centrul Europe Direct Slatina a organizat un concurs de cultură generală despre Uniunea Europeană, la care au participat elevi de la toate liceele din municipiu.

Concursul interliceal de cultură generală despre Uniunea Europeană „Fii un european informat!” care s-a desfăşurat, miercuri, la sediul Centrului Europe Direct Slatina şi-a desemnat câştigătorii, joi, de Ziua Europei, în cadrul unui simpozion. La concurs au participat 29 de elevi, fiecare liceu din Slatina fiind reprezentat de o echipă formată din patru sau trei tineri.

 

„Cu ocazia sărbătoririi Zilei Europei, Centrul de Informare Europe Direct din Slatina a organizat, în aceste zile, mai multe evenimente. Unul dintre acestea s-a desfăşurat miercuri la sediul nostru. Este vorba de un concurs de cultură generală despre Uniunea Europeană. A fost un concurs interliceal la care au participat opt colegii şi licee din Slatina. Elevii, în grupe de câte trei sau patru, au venit, au dat proba, care a constat într-un chestionar cu 20 de întrebări despre UE, iar, joi, în cadrul acestui seminar, intitulat «Anul european al cetăţenilor», au fost anunţaţi şi câştigătorii şi au fost premiaţi”, a declarat Geanina Lupu, ofiţer informare, în cadrul Centrului.


Premierea concursului s-a desfăşurat, miercuri, la Colegiul „Radu Greceanu” din Slatina, în cadrul unui seminar pe teme europene. Clasamentul este următorul: locul I, Colegiul Naţional „Radu Greceanu”, cu 19 puncte; locul al II-lea, Colegiul Naţional „Ion Minulescu” şi Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”, cu 16 puncte; locul al III-lea, Liceul cu Program Sportiv şi Colegiul Tehnic „Alexe Marin”, cu 13 puncte. Diplome de participare au primit elevii Colegiului Naţional Agricol „Carol I”, care au obţinut 12 puncte, şi cei ai Colegiului Economic „Petre S. Aurelian” şi ai Colegiului Tehnic Metalurgic, care au avut doar 11 puncte.

Seminar despre drepturile cetăţenilor europeni

Centrul Europe Direct a organizat şi Simpozionul „Anul european al cetăţenilor”, desfăşurat joi, la Colegiul Naţional „Radu Greceanu”.

 

„În cadrul acestui seminar, s-a discutat, în primul rând, despre ce înseamnă cetăţean european şi cetăţenie europeană. Totodată, elevii au mai aflat despre drepturile lor, despre obstacolele pe care le întâmpină în exercitarea acestora, tocmai pentru că nu sunt cunoscute aşa cum ar trebui, şi despre oportunităţile pe care le oferă statutul de cetăţean european şi pe care foarte puţini le cunosc”, a mai declarat Geanina Lupu.

Comentarii

Redacţia

2013-05-09 17:35:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro