Învăţământ

2019-09-16, 13:24:18

Elevi şi preşcolari din Olt, premiaţi în cadrul Programului „Patrula de reciclare”

O grădiniţă, o şcoală şi un liceu din Olt se numără printre unităţile de învăţământ premiate în cadrul Programului naţional de educaţie de mediu „Patrula de reciclare”.

Este vorba despre Şcoala Gimnazială Dobroteasa, coordonator Corina Liţa - cea mai activă patrulă, Grădiniţa cu program normal „Spiru Vergulescu” Slatina, coordonator Violeta Bala - cea mai mare cantitate de baterii, Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian”, coordonator Iulia Grigore - cea mai activă patrulă.

Premiile I, II și III au mers în județele Ilfov, Suceava și Constanța. În aceste trei județe, profesorii și elevii voluntari au contribuit la colectarea celor mai mari cantități de aparate electrice pe locuitor, la ediția 2018-2019.

Al patrulea premiu național este câștigat de echipele din județul Bacău. Acestea au reușit să atragă cei mai mulți și mai generoși Suporteri – firme și instituții care au predat aparatele electrice defecte, pentru a susține eforturile de comunicare ale elevilor.

Toate școlile eligibile din județele care au câștigat premiile naționale vor primi materiale didactice utile pentru anul școlar care a început.

Românii s-au mobilizat să colecteze deșeuri electrice mai mult ca oricând, la apelul școlilor - o victorie pentru educația de mediu.

 „Patrula de Reciclare culege roadele continuității în performanță și a încăpătânării de a derula un program de educație de mediu care să aibă efecte concrete în comunitate. După 8 ani de eforturi neîntrerupte ni s-a confirmat faptul că schimbarea implică solidaritate. Toate aceste recorduri au fost posibile datorită implicării a mii de susținători ai programului”, declară Andreea Idriceanu, manager de comunicare al Asociației RoRec.

În luna octombrie, școlile din Patrulă vor participa, din nou, la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice (International E-Waste Day). Elevii și profesorii contează pe sprijinul comunităților lor pentru a contribui la rezultatul României în cadrul acestei sărbători marcate în întreaga lume.

Comentarii

Redacţia

2019-09-16 13:24:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...