Actualitate

2017-08-11, 11:52:07

Elevi de la CN „Ion Minulescu” Slatina, la Şcoala de Vară de la Sinaia. Vor fi învăţaţi cum să stea departe de droguri

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Olt derulează, în această perioadă, „Şcoala de vară”, activitate în cadrul proiectului „Cool fără droguri”. 15 voluntari ai CPECA Olt şi elevi ai CN „Ion Minulescu” Slatina vor deveni „educatori între egali” şi vor avea misiunea să prevină consumul de droguri, tutun şi alcool.

Activitatea se derulează în Centrul de Agrement Sinaia, voluntarii CPECA Olt şi elevii de la prestigiosul liceu slătinean urmând să dobândească cunoştinţe pentru derularea unor activităţi de prevenire a consumului de droguri, tutun şi alcool în rândul minorilor de aceeaşi vârstă. Aceştia urmează să dobândească calitatea de „educatori între egali”.

De asemenea, în cadrul acestei activităţi se organizează un workshop de scriere de proiecte de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri în mediul şcolar, la finalul căruia vor fi scrise, de către voluntari, patru proiecte de prevenire, care vor fi implementate în anul şcolar 2017-2018, în rândul elevilor Colegiului Naţional „Ion Minulescu” Slatina.

În cadrul Şcolii de vară, pe lângă activităţile de instruire şi timp liber, va avea loc şi un atelier de lucru, în care sunt atinse subiecte precum rolul voluntarului antidrog.   


Comentarii

Redacţia

2017-08-11 11:52:07

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro