Sănătate

2018-04-18, 11:42:53

Echipamente de 400.000 de euro, de la Ministerul Sănătăţii pentru ATI şi UPU Slatina

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va primi echipamente medicale în valoare de 400.000 de euro, de la Ministerul Sănătăţii, prin fonduri de la Banca Mondială. Acestea sunt destinate Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă şi Unităţii de Primiri Urgenţe.

Treisprezece monitoare de funcţii vitale, două ventilatoare mecanice, un ventilator portabil şi un ecograf Doppler vor ajunge zilele acestea la Spitalul Slatina.

„Ministerul Sănătăţii ne-a comunicat că vom primi, în baza unor fonduri oferite de Banca Mondială, pe de o parte, pentru Secţia de Terapie Intensivă, 13 monitoare de funcţii vitale, din care zece standarnd, trei cu monitorizare avansată, două ventilatoare mecanice, un modul de infuzie intermediar cu trei seringi automate şi o pompa volumetrică, iar pentru Unitatea de Primiri Urgenţe un ventilator portabil şi un ecograf Doppler. Valoarea acestor echipamente este de aproximativ 400.000 de euro şi se adaugă la cele patru paturi standard de terapie intensivă pe care le-am primit în urmă cu două săptămâni”, a declarat managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea.

Unitatea medicală avea deja prevăzut în planul de achiziţii din acest an o parte din echipamentele ce vor fi primite prin Ministerul Sănătăţii, astfel că banii respectivi vor fi direcţionaţi către alte investiţii.

„Pentru Spitalul Slatina este un lucru benefic pentru că noi aveam deja programată pe lista de investiţii o achiziţie de zece monitoare funcţii vitale din fondurile oferite de Consiliul Judeţean. Vom face o realocare a acestor bani pentru a cumpăra alte echipamente care ne sunt necesare. De asemenea, pe lista de achiziţii aveam prevăzute două ventilatoare, unul pentru Neonatologie, unul pentru ATI, cel pentru terapie nu mai este cazul să-l cumpărăm şi vom aloca banii pentru alte investiţii”, a adăugat Cătălin Rotea.

Comentarii

Redacţia

2018-04-18 11:42:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...