Comunitate

2018-03-12, 14:14:42

DSVSA Olt a suspendat activitatea unui depozit din Slatina

Un depozit de produse alimentare de origine nonanimală a fost închis temporar de către inspectorii DSVSA Olt, după ce au fost descoperite neconformităţi. Alte trei unităţi comerciale s-au ales cu amenzi în valoare totală de 14.000 de lei.

96 de controale au efectuat inspectorii DSVSA Olt, în ultima perioadă, în abatoare, unităţi de procesare carne, carmangerii, măcelării, centre de colectare a ouălor, unităţi de fabricare a produselor de patiserie, depozite de produse de origine animală şi nonanimală, unităţi de prelucrare şi conservare a legumelor şi fructelor, magazine alimentare, supermarketuri, laboratoare de cofetărie/patiserie, baruri şi chiar controale în trafic.

Potrivit reprezentanţilor DSVSA Olt, un depozit de alimente de origine nonanimală a fost închis temporar.

„Nu este un depozit mare, dar fiecare unitate trebuie să respecte condiţiile pentru care a fost emisă autorizaţia sanitar veterinară. Aici este vorba despre o blocare a fluxului. S-a dispus suspendarea activităţii până la remedierea deficienţelor constatate. Agentul econonomic va face o solicitare în scris prin care solicita redeschiderea, în momentul în care va remedia cele constatate de noi, moment în care vom face recontrol”,
a precizat medicul Venera Popa, din cadrul DSVSA Olt.

O unitate comercială a fost amendată cu 10.000 lei pentru că funcţiona fără autorizaţie sanitar veterinară. Cu câte două mii de lei au fost amendate un centru de ambalare ouă, condiţiile de manipulare fiind improprii, şi o patiserie pentru neîntreţinerea corespunzătoare a spaţiilor.

În această perioadă premergătoare Sărbătorilor Pascale inspectroii DSVSA Olt vor intensifica activitatea de control, pentru a preîntâmpina toxiinfecţiile în rândul consumatorilor.

Comentarii

Redacţia

2018-03-12 14:14:42

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...