Actualitate

2019-03-14, 14:42:22

DSP Olt revine: patru focare de varicelă, nu două cum s-a anunţat iniţial

La nivelul judeţului Olt sunt patru focare de varicelă şi nu două, aşa cum DSP Olt a anunţat iniţial. În total, la 49 de copii a fost confirmat virusul.

La nivelul judeţului au fost confirmate, în acest an, patru focare de varicelă: unul la Şcoala „Vlaicu Vodă” din Slatina, unul la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 Balş, unul la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina şi unul la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 5 Slatina.

Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, 49 de copii au avut varicelă, toţi având formă uşoară de boală.

Măsurile dispuse de DSP Olt pentru limitarea îmbolnăvirilor au fost: izolarea la domiciliu a tuturor cazurilor bolnave şi suspecte, supravegherea clinico-epidemiologică a colectivităţii de către cabinetul medical şcolar, sub îndrumarea tehnică a Compartimentului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile pe perioada maximă de incubaţie a bolii, evaluarea stării clinice (examinarea tegumentelor şi mucoaselor şi verificarea temperaturii), curăţenia şi dezinfecţia curentă, aerisirea, respectarea pauzelor minime necesare între ore, evitarea contactelor cu restul colectivităţii şi triaj epidemiologic efectuat zilnic de către cadrele sanitare, la intrare în colectivitate.

Comentarii

Redacţia

2019-03-14 14:42:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...