Administraţie

2020-05-22, 11:29:57

Drumuri noi pentru managementul deşeurilor din judeţ. CJ Olt construieşte un drum pentru ocolirea comunei Bălteni

Consiliul Judeţean (CJ) Olt are în derulare proiecte care vizează reabilitarea şi modernizarea unor drumuri pentru facilitarea accesului maşinilor de gunoi la depozitul de la Bălteni şi la staţia de transfer din Balş.

În comuna Bălteni se va construi un nou drum, pe care utilajele firmei de salubritate să ocoloească localitatea.

„În Bălteni, sunt două porţiuni de drum pe care le reabilităm astfel încât accesul la depozitul de deşeuri să se realizeze facil, pe drum asfaltat. De asemenea, una dintre porţiuni prevede şi ocolirea comunei, astfel încât maşinile de gunoi să nu mai treacă prin localitate. Suntem în perioada de demarare a investiţiei, s-au făcut studiile de fezabilitate. Unul dintre ele a fost scos la licitaţie şi urmează acelaşi lucru să se întâmple şi cu celălalt. Am avut şi un schimb de terenuri cu Romsilva, pentru a putea construi acel drum”, a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Totodată, forul judeţean are în derulare un proiect de ocolire a oraşului Balş, unde se află o staţie de transfer a deşeurilor.

„De asemenea, avem un drum care ocoleşte Balşul şi merge către staţia de transfer din acest oraş. Ştim foarte bine că traficul prin Balş este aglomerat şi pentru a evita să trecem prin oraş cu maşinile pline de gunoi şi să stea la cozi, am făcut un drum din Bobiceşti. L-am preluat de la primăriile Balş şi Bobiceşti şi urmează ca, în perioada următoare, să desemnăm constructorul. Suntem în perioada de evaluare a ofertelor şi sperăm să începem construcţia. Pentru acest an, am alocat bani să demarăm lucrarea, în acest an”, a mai declarat Marius Oprescu.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt” a fost implementat de Consiliul Judeţean (CJ) Olt cu finanţare prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, având o valoare de 31.812.843 euro (130.544.001 lei), fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 23.060.887 euro (94.630.350 lei).


Comentarii

Redacţia

2020-05-22 11:29:57

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...