Administraţie

2018-06-29, 10:58:41

Drum judeţean de balast, care face legătura între două comune, asfaltat de CJ Olt

Consilierii judeţeni au aprobat documentaţia pentru modernizarea unei porţiuni a drumului judeţean DJ 657B, care face legătura între localităţile oltene Sârbii Măgura şi Coloneşti. Drumul are o structură rutieră de balast.

Valoarea totală a investiţiei este de peste 1,6 milioane de lei, sursa finanţării fiind bugetul propriu al forului judeţean.

„Este o porţiune de drum care a rămas neasfaltată pe care o promovăm ca investiţie, un drum judeţean care leagă Sârbii Măgura de Coloneşti. Este o investiţie din bugetul propriu al Consiliului Judeţean”, a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Drumul judeţean DJ 657B porneşte din comuna Spineni, sat Profa, la intersecţia cu DJ 657, cu direcţia spre Mereni, Vlaici, Coloneşti, Bărăşti, Vităneşti. Artera face legătura între satele comunei Sârbii Măgura, iar prin intersectarea cu drumul naţional DN 65 se face legătura spre municipiile Slatina şi Piteşti.

În prezent, porţiunea din drumul judeţean DJ 657B, cuprinsă între kilometrul 24+400 şi 27+500, are o structură rutieră din balast şi asigură o stare de viabilitate total necorespunzătoare pentru desfăşurarea circulaţiei rutiere în condiţii normale, potrivit unui raport al CJ Olt. Pe acest sector de drum, în special în urma ploilor abundente, apar frecvent degradări specifice drumurilor pietruite precum denivelări, gropi, făgaşe, burduşuri, degradări de margine, cauzate de şiroiri ale apelor de suprafaţă sau stagnării îndelungate a apei pe partea carosabilă ca urmare a unei drenări necorespunzătoare şi a acţiunii combinate a factorilor de mediu cu traficul rutier.

Comentarii

Redacţia

2018-06-29 10:58:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...