Social

2020-01-09, 11:25:29

Dramatic. 69 de copii au fost luaţi din familii, anul trecut. Doi minori au fost bătuţi de taţi, iar ceilalţi neglijaţi

Specialiştii DGASPC Olt au luat din familii, anul trecut, 69 de copii. Cei mai mulţi au ajuns în grija statului după ce s-a constat că sunt neglijaţi de familie.

Potrivit datelor transmise de DGASPC Olt, copiii au vârsta cuprinsă între 0-15 ani. Doi dintre minorii care au fost preluaţi în regim de urgenţă au fost abuzaţi fizic de către tată.

„Pe parcursul anului trecut, 69 de copii, cu vârsta curpinsă între 0-15 ani, au fost luaţi din familii, iar peste 80 la sută sunt din mediul rural. Dintre aceştia, doi minori, care nu erau fraţi, au fost abuzaţi fizic de către tată. Restul au fost neglijaţi. Minorii au fost preluaţi în regim de urgenţă, iar cei mai mulţi ajung la asistenţii maternali. Alţii merg către centrele noastre. Potrivit legislaţiei, copiii sub şapte ani pot merge doar către asistenţii maternali şi nu în centre”, a spus purtătorul de cuvânt al DGASPC Olt, Ioana Ciobanu.

 

Comentarii

Redacţia

2020-01-09 11:25:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...