Două tone de produse lactate, carne şi ouă, retrase de la comercializare. Amenzi de aproape un miliard de lei vechi date de DSVSA Olt, luna aceasta

Deşi autorităţile sunt în alertă şi derulează mai multe controale tematice pe parcursul acestui sezon estival, reprezentanţii unor unităţi de alimentaţie publică din judeţ se joacă cu sănătatea oltenilor şi aleg să vândă produse neconforme. Aşa se face că specialiştii DSVSA Olt au retras de la comercializare două tone produse lactate, carne şi preparate din carne şi ouă, iar patru unităţi au avut activitatea suspendată.

Autorităţile sunt vigilente în această vară, iar DSVSA Olt a intensificat controalele, încercând să prevină apariţia toxiinfecţiilor alimentare.

Astfel, numai în această lună, inspectorii DSVSA Olt au dat amenzi în valoare de 90.000 lei, totodată fiind suspendată activitatea în patru unităţi de alimentaţie publică.

Medicul din cadrul DSVSA Olt, Mariana Mitroi, a declarat că activitatea a fost suspendată din cauza nerespectării normelor de igienă.

„Începând cu 3 iulie am dat amenzi de 90.000 lei, sunt aprxomativ 17 amenzi. Totodată, am suspendat activitatea în patru unităţi pentru că igiena era necorespunzătoare. Erau unităţi de alimentaţie publică precum: restaurante, pizzerie, fast-food-uri, laboratoare de cofetărie şi patiserii. S-au remediat deficienţele, ele au fost redeschis şi le monitorizăm activitatea prin teste de sanitaţie săptămânal. Merge un reprezentant al nostru şi recoltează probe săptămânal timp de trei luni, pentru a vedea eficienţa acţiunilor de igienizare”,
a spus Mitroi.

Şi pizzeria din centrul Slatinei se află în plin proces de monitorizare.

„Pizza Royal este în monitorizare, se iau probe la două săptămâni. Timp de două luni s-au recoltat probe săptămânal, erau teste de sanitaţie de pe utilaje, paviment şi de la personal. Timp de o jumătate de an, această pizzerie se află în monitorizare, iar un coleg de la noi merge la două săptămâni pentru a lua probe”, a adăugat Mitroi.

Două tone de produse, retrase de la comercializare

În urma controalelor derulate, inspectorii de la DSVSA Olt au constatat că unele produse nu pot ajunge pe mesele oltenilor, pentru că nu erau conforme.
Astfel, două tone produse lactate, carne şi ouă au fost reţinute oficial de la comercializare.

„Am reţinut oficial şi transmis către unităţile de neutralizare în jur de două tone de ouă, produse lactate, carne şi preparate din carne ce erau neetichetate, cu ambalaje deteriorate sau aveau aspect necorespunzător”,
a conchis doctorul Mariana Mitroi.