Învăţământ

2017-03-15, 13:34:13

Două şcoli din Olt, premiate cu laptopuri şi birouri, în cadrul concursului „Let’s Be ECO!”

Două şcoli din judeţul Olt vor primi laptopuri şi birouri, unităţile de învăţământ numărându-se printre cele mai implicate în activităţi de reutilizare recreativă, în cadrul primei ediţii a proiectului de economie circulară „Lets Be ECO!”, derulat în perioada ianuarie - martie 2017 de echipa „Let’s Do It, Romania!” şi Garda Naţională de Mediu.

Şcoala Gimnazială Gostavăţu şi Şcoala Gimnazială Perieţi vor primi câte 15 laptopuri şi mobilierul aferent, premiile urmând să ajungă la câștigători în perioada 15 martie - 30 aprilie 2017.

„Premiile constau în 15 calculatoare/laptopuri pe școală și mobilier pentru ele. Cantitatea de mobilier diferă în funcție de mărimea birourilor, deoarece unele sunt mai mari și încap trei laptopuri/calculatoare, iar altele sunt de mărime medie și încap două calculatoare”,
a explicat Florina Mirică, specialist PR în cadrul proiectului „Lets Be ECO!”.

În perioada ianuarie - martie 2017, echipa „Let’s Do It, Romania!”, împreună cu Garda Națională de Mediu au desfășurat prima ediție a proiectului de economie circulară „Let’s Be ECO!”. 33 de școli din mediul rural, cele mai implicate în activități de reutilizare creativă, vor primi laptopuri și birouri.

În proiect au fost implicate 716 de școli din toate județele din țară, reprezentând 25% din școlile din mediul rural din România. Peste 57.820 de elevi au realizat 44.685 de lucrări din materiale reciclabile.

„Let’s Be ECO!” promovează conceptul de economie circulară, care susține dezvoltarea sustenabilă și diminuarea risipei prin consumul rațional de resurse. În competiție au participat şcoli primare, licee, şcoli de arte şi meserii şi chiar o şcoală specială aflată în sistemul de detenţie din România (Tichileşti, Brăila).

Jurizarea participanților a fost realizată de către echipa „Let’s Do It, Romania!” și Garda Națională de Mediu. Au fost luate în considerare criterii precum creativitatea, originalitatea și complexitatea lucrărilor, dar și nevoia argumentată în formularul de înscriere și numărul de elevi participanți raportat la numărul total de elevi din fiecare unitate de învățământ înscrisă. Însumarea punctajelor a dat clasamentul celor mai implicate școli la nivel național. Așa cum a fost anunțat anterior, într-o primă fază au fost acordate 500 de laptopuri, iar restul câștigătorilor vor fi anunțați până pe 5 iunie.

Campania de încurajare a reutilizării resurselor pentru școlile din mediul rural a implicat peste 57.820  de elevi. Aceasta a inclus ateliere de reutilizare creativă a deșeurilor, în cadrul cărora copiii și-au folosit imaginația și ingeniozitatea și au făcut picturi pe teme ecologice, haine din deșeuri, origami, mașinuțe din PET-uri, roboței din doze de sucuri etc.

Comentarii

Redacţia

2017-03-15 13:34:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro