Agricultură

2018-05-16, 12:08:20

Doru Neacşu, noul director al APIA Olt

Directorul APIA Central a semnat, marţi, ordinul de încetare a contractului de muncă al directorului APIA Olt, Marinel Oaşă, după pierderea procesului cu ANFP, şi un alt ordin privind numirea în funcţie a adjunctului instituţiei, Doru Neacşu.

Curtea de Apel Bucureşti a dat o soluţie definitivă prin care obligă Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură la emiterea actului administrativ de încetare a raportului de serviciu al directorului Apia Olt, Marinel Oaşă.

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a făcut o acţiune în instanţă împotriva APIA şi, implicit, a directorului oltean. La fond, Oaşă a avut câştig de cauză, dar la recurs a pierdut.

În vara lui 2011, când Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a făcut public bilanţul pe anul 2010, numele lui Marinel Oaşă, directorul Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Olt, apărea ca fiind fost colaborator al Securităţii. Pentru ca totul să fie fundamentat şi conform legii, CNSAS l-a dat în judecată pe Oaşă pentru constatarea calităţii de lucrător/colaborator. Procesul s-a finalizat pe 25 ianuarie 2012, când Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea CNSAS şi „a constatat calitatea pârâtului (Marinel Oaşă - n. red.) de colaborator al Securităţii”. La câteva zile după ce s-a pronunţat sentinţa, directorul APIA Olt a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care pe 29 martie 2013 a respins acţiunea reclamantului, liberalul Oaşă, ca nefondat. Sentinţa este irevocabilă şi arată că Marinel Oaşă este colaborator al Securităţii.

APIA Central nu a considerat că este cazul să-i înceteze raportul de muncă, având în vedere că nu s-a demonstrat că a făcut poliţie politică. În 2015, ANFP a sesizat faptul că Marinel Oaşă este încă directorul APIA Olt şi a acţionat APIA Central în judecată. Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea ANFP, în noiembrie 2015. Recursul judecat de Curtea de Apel Bucureşti a dat dreptate ANFP.

Comentarii

Redacţia

2018-05-16 12:08:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...