Agricultură

2017-09-12, 16:36:23

Doi fermieri din Scorniceşti solicită subvenţia pentru „Prima împădurire”. 12 hectare vor fi împădurite

Doi fermieri din Scorniceşti vor accesa schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi creşterea de suprafeţe împădurite”, în etapa a II-a. Aceştia întocmesc în această perioadă proiectele, urmând să depună documentaţia la APIA Olt. Astfel, 12 hectare vor fi împădurite la Scorniceşti.

Etapa a II-a a schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” este în plină derulare, iar mai mulţi olteni s-au interesat la specialiştii APIA Olt despre condiţiile acestei măsuri.

Doi fermieri din Scorniceşti au demarat procedura de accesare a schemei de ajutor de stat.

Directorul executiv adjunct al APIA Olt, George Dumitrescu, a precizat că suprafaţa împădurită la Scorniceşti va fi de 12 hectare, câte şase hectare pentru fiecare solicitant.

„Avem două persoane din Scorniceşti care vor să acceseze Prima Împădurire. Aceştia ne-au solicitat să verificăm parcelele pe care doresc să le împădurească. Suprafaţa pe care se vor planta puieţii este de aproximativ şase hectare pentru fiecare. Aceştia întocmesc acum proiectele, urmând să depună la noi documentaţia”, a spus Dumitrescu.   

La prima etapă, derulată în primăvara acestui an, s-au înscris doar doi fermieri, unul din Corbu, celălalt din Cungrea. Aceştia au trecut de toate verificările, inclusiv de cele ale structurii centrale, şi au început împăduririle.

Sprijinul financiar este acordat deţinătorilor publici şi privaţi de terenuri agricole şi neagricole şi formelor asociative pentru împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite.

Fermierii olteni au termen până pe 6 octombrie să acceseze acest program.


Comentarii

Redacţia

2017-09-12 16:36:23

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro