Agricultură

2019-03-20, 13:42:40

Doi fermieri din Osica de Sus şi Ianca accesează bani europeni pentru înfiinţarea a opt hectare de pădure

În cadrul submăsurii „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, doi oltenii din Osica de Sus şi Ianca au solicitat sprijin financiar pentru crearea de păduri. Cei doi vor să înfiinţeze aproape opt hectare de plantaţii forestiere.

Potrivit reprezentanţilor APIA Olt, două cereri au fost deja admise în acest an pentru schema de ajutor „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”, iar solicitarea unui fermier oltean a fost respinsă.

„Mai mulţi fermieri au solicitat informaţii despre submăsura 8.1, Schema de ajutor «Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite» din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală PNDR 2014-2020, sesiunea a treia. Până acum, au fost depuse în scris trei solicitări de eliberare notă de constatare privind identificarea suprafeţelor care urmează a fi împădurite. Din cele trei solicitări, una a fost respinsă pentru necomunicarea documentelor solicitate. Două au fost admise şi s-au eliberat notele de constatare aferente pentru suprafaţa totală de 7,87 hectare pe raza localităţilor Osica de Sus şi Ianca”, a spus purtătorul de cuvânt al APIA Olt, Corina Grecea.

Oltenii pot accesa schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”. Astfel, fermierii care deţin teren agricol sau neagricol şi doresc înfiinţarea de plantaţii forestiere îşi pot depune cererile până pe 28 iunie 2019.

Completarea Cererii de Sprijin se realizează online şi se depune pe suport de hârtie la APIA Olt.

Prin această schemă se acordă sprijin financiar pentru înființarea de plantaţii forestiere, respectiv realizarea de trupuri de pădure și perdele forestiere de protecție. Beneficiarii schemei pot fi deţinătorii publici şi privaţi de teren agricol şi formele asociative ale acestora.

În 2017, doi fermieri, unul din Corbu, celălalt din Cungurea, au accesat acest sprijin.

Comentarii

Redacţia

2019-03-20 13:42:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...