Administraţie

2018-10-22, 14:15:27

Documentaţia pentru scoaterea la licitaţie a reabilitării Variantei Oituz, verificată de ANAP

Documentaţia depusă de municipalitate în vederea organizării licitaţie pentru reabilitarea străzilor care servesc drept variantă de ocolire a Slatinei, Constantin Brâncoveanu-Oituz-Piteşti, este verificată de Agenția Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP).

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a ţinut să precizeze că proiectul va fi implementat doar dacă se va identifica o sursă de finanţare. Municipalitatea caută o sursă de finanţare guvernamentală sau din fonduri europene, dar până atunci, pentru a nu pierde timpul, a demarat procedura de licitaţie publică.

 „Licitaţia pentru Varianta Oituz a fost lansată de ceva vreme, iar acum documentaţia este verificată de către ANAP. Se iau prin sondaj şi a fost luat şi dosarul nostru. O să mai dureze vreo două săptămâni, să ne spună dacă mai punem sau mai scoatem ceva din condiţii. Licitaţia este făcută cu clauză suspensivă - în cazul în care găsim finanţare, atunci dăm drumul şi proiectului. Valoarea investiţiei este undeva la 46 de milioane de lei”, a declarat Emil Moţ.

Varianta Oituz este strada din Slatina pe care se desfăşoară cea mai mare parte a traficului greu care trece prin municipiu, în lipsa unei centuri ocolitoare. Din această cauză, artera de circulaţie se află într-o stare foarte proastă, prezentând denivelări şi chiar se află în riscul de a se surpa, fiind situată pe o colină.

Primarul şi-a exprimat în mai multe rânduri speranţa că finanţarea pentru acest proiect va veni de la Ministerul Dezvoltării, din banii rămaşi necheltuiţi în Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.

Comentarii

Redacţia

2018-10-22 14:15:27

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...