Sănătate

2019-06-12, 14:09:29

Doctori de top din ţară, la „Zilele Medicale Slătinene”. Colectiv de medici de la Craiova, expunere privind Chirurgia laparoscopică în malformaţiile copiilor

Sute de medici sunt aşteptaţi la cea de a treia ediţie a „Zilelor Medicale Slătinene” ce va începe joi, 13 iunie, de la ora 12.00. În prima zi vor expune lucrări chirurgul George Craioveanu, un colectiv de medici de la Medicină Legală, dar şi doctori renumiţi de la Craiova în Chirurgia Pediatrică şi Chirurgia Plastică. Totodată, sunt aşteptaţi medici de la Spitalul Militar din Capitală.

Deschiderea oficială a „Zilelor Medicale Slătinene” va avea loc joi, de la ora 12.00, mai multe personalităţi locale urmând să ia cuvântul.

După deschidere, medicul George Craioveanu de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va avea o expunere pe tema „Conduitei terapeutice în tumorile de parotidă”, fiind apoi rândul specialiştilor de la Medicină Legală.

Doctori renumiţi de la Craiova, în frunte cu şeful de lucrări Alin Stoica, vor vorbi despre Chirurgia laparoscopică în malformaţiile de tract urinar la copii.

Totodată, mai multe lucrări vor fi prezentate de medici de la Spitalul Slatina, precum radiologul Anca Iordache, dar şi ortopezii Cătălin Duican, Daniel Călin şi Alexandru Mihalache.

Cele mai multe prezentări vor fi pe Chirurgie Plastică, unde sunt aşteptaţi medici renumiţi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, dar şi de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

În ziua a doua a evenimentului sunt programate următoarele prezentări: „Suicidul. Strategii de prevenire, diagnostic şi tratament”, „Sisteme de monitorizare continuă a glicemiei”. Totodată, va avea o prezentare conferenţiar doctor Şerban Berteşteanu, de la Spitalul Clinic Colţea din Bucureşti, fiul medicului ORL-ist Alexandru Berteşteanu. În a doua parte a zilei, vor urca pe scenă şi vor face prezentări dermatologi, ginecologi, nefrologi, urologul Răzvan Cazangiu, gastroenterologul Silviu Gavrilă, mai mulţi chirurgi slătineni, dar şi oncologii Andelina Ştiucă şi Bogdan Vătu.   

Şeful de lucrări universitar Alin Dragoş Demetrian de la Spitalul Clinic Judeţean Craiova va vorbi pe larg despre „Metodele minim invazive de diagnostic şi tratament în cancerul bronhopulmonar”.

Reprezentanţi unităţii medicale din Slatina au reuşit acreditarea acestui eveniment de către Colegiul Medicilor, medicii participanţi urmând să primească nouă puncte EMC.

Evenimentul este organizat în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, pe 13 şi 14 iunie.


Comentarii

Redacţia

2019-06-12 14:09:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...