Eveniment

2017-06-15, 16:05:33

Doborâţi de caniculă, oltenii se vor putea răcori şi primi asistenţă medicală în 20 de puncte de prim ajutor

Oltenii doborăţi de caniculă vor avea la dispoziţie 20 de puncte de prim ajutor şi de distribuire a apei potabile, unde se pot răcori şi primi asistenţă medicală.

Autorităţile locale încearcă să prevină efectele caniculei. Astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a întocmit un plan de măsuri pentru perioada sezonului estival.

Astfel, la nivelul judeţului vor fi amplasate, în această vară, 20 de puncte de acordare prim ajutor şi de distribuire a apei potabile. Pentru Slatina, punctele de prim ajutor sunt stabilite în zona Fântâna Speranţei, în zona Zahana - interesecţia strada Primăverii cu strada Aleea Macului, la Poliţia Rutieră şi în zona Piaţa Steaua - pe strada Ecaterina Teodoriu, asistenţa medicală fiind asigurată de personalul din cadrul cabinetelor medicale şcolare.

Pe timpul atenţionărilor şi avertizărilor de caniculă, distribuirea apei potabile se va face în toate sediile, instituţiile şi structurile subordonate Primăriei Slatina şi CL. Totodată, slătinenii vor găsi dozatoare de apă şi în sediul Prefecturii Olt şi la ISU Olt, pe strada Tipografului.

Şi caracalenii vor beneficia de asistenţă medicală gratuită, în zilele toride

Când temperaturile vor fi extrem de ridicate, şi caracalenii vor avea la dispoziţie două puncte de prim ajutor şi vor beneficia de apă. Astfel, un punct de prim ajutor va fi stabilit la sediul Administraţiei Pieţelor şi Târgului Săptămânal, iar celălalt în Parcul „Constantin Poroianu”. În aceste puncte, în situaţii de caniculă,  vor oferi asistenţă medicală trei medici şi 19 asistenţi din cadrul cabinetelor medicale şcolare.

Punctul de prim ajutor din Corabia va fi instalat la primărie, în biroul oficieri căsătorii, în sediul primăriei fiind şi cel de la Drăgăneşti-Olt.

Patru puncte de prim ajutor vor fi în Balş la Rompetrol - zona Tunari, Coop Consum - zona Monument, în zona primăriei şi la spital.

La Scorniceşti, punctele de prim ajutor sunt organizate în sala de sport de pe Bulevardul Muncii, unde un medic şi patru asistente vor asigura asistenţa medicală, urmând ca la Primăria Scorniceşti să se distribuie apă în perioada caniculară. La Piatra-Olt şi Potcoava punctele de prim ajutor vor fi la dispensar şi în sediul primăriilor.

În total, vor fi organizate 20 de puncte de prim ajutor, unde oltenii ce sunt doborâţi de caniculă se pot răcoi şi solicita asistenţă medicală.

Comentarii

Redacţia

2017-06-15 16:05:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro