Agricultură

2018-11-07, 16:21:06

Doar jumătate dintre primăriile din judeţ şi-au întocmit proiectele de amenajamente pastorale. OSPA Olt: „Unii primari sunt dezinteresaţi”

Până la 1 ianuarie 2019, toate primăriile din judeţ trebuie să-şi întocmească proiectele de amenajamente pastorale. Doar jumătate dintre primăriile din judeţ le-au efectuat. Specialiştii OSPA Olt spun că multe primării au probleme cu documentaţia, iar unii primari sunt dezinteresaţi, deşi Ministerul Agriculturii suportă toate cheltuielile cu întocmirea acestor proiecte.

Pentru că termenul limită se apropie de final, specialiştii OSPA Olt lucrează la întocmirea studiilor pedologice şi agrochimice în vederea întocmirii amenajamentelor pastorale.

Directorul OSPA Olt, Constantin Rotea, a precizat că doar jumătate dintre primării au realizat aceste proiecte. Dacă unii primari au probleme cu documentaţia, alţii sunt dezinteresaţi şi nu s-au ocupat de această problemă.
 
„Lucrăm studii pedologice şi agrochimice, în vederea întocmirii proiectelor de amenajamente pastorale, proiecte ce sunt întocmite de Direcţia Agricolă împreună cu primăriile. Acum, fondurile sunt asigurate de Ministerul Agriculturii, prin direcţiile agricole, în acest fel primăriile nu au niciun fel de costuri. Jumătate dintre primăriile din judeţ au finalizate aceste proiecte, dar ca efectuarea de studii pedologice suntem undeva la 70 la sută. În prezent, se lucrează la proiectele pentru Corabia, Gura Padinii, Sâmbureşti, Oporelu, Morunglav şi mai sunt câteva localităţi. O parte dintre primării nu au documentele necesare, întâmpinăm tot felul de probleme. Unele primării, din comunele de la graniţă, sunt în litigiu cu alte judeţe, iar unii primari sunt dezinteresaţi”, a spus Rotea.

Conform legislaţiei, dacă primăriile nu întocmesc aceste proiecte, cei care vor închiria păşunile nu vor mai putea obţine subvenţii.Comentarii

Redacţia

2018-11-07 16:21:06

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...