Învăţământ

2017-10-10, 17:01:08

Doar cinci şcoli din judeţ au aprobat programul „Şcoală după şcoală”

Doar în cinci unităţi de învăţământ din judeţul Olt funcţionează cu aprobare de la Inspectoratul Şcolar, programul „Şcoală după şcoală”.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Olt, Mirela Paraschiv, a precizat că este vorba despre Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balş, Liceul cu Program Sportiv Slatina, Şcoala „Nicolae Iorga” Slatina, Şcoala „George Poboran” Slatina şi Şcoala „Ştefan Protopopescu” Slatina.

Ea a adăugat că urmează să primească acord de funcţionare Şcoala „Constantin Brâncoveanu”, Şcoala Nr. 3 şi Şcoala „Vlaicu Vodă”.

„Este o procedură publicată pe site-ul inspectoratului, şcolile putând să solicite la fiecare început de semestru, în funcţie de cererile depuse. Pentru semestrul în curs sunt câteva şcoli care au primit acordul, înainte de începerea anului şcolar, şi câteva care s-au organizat puţin mai târziu şi îl vor primi acum”, a declarat Mirela Paraschiv.

Ea a precizat că procedura de avizare nu durează, şcolile primind acordul CA al ISJ după depunerea documentaţiei prevăzute de lege.

„Avizarea nu durează, şcolile îşi depun documentaţia, au totul în regulă şi se aprobă organizarea şi desfăşurarea programului în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar. Trebuie să aibă, în primul rând, cererile de la părinţi, apoi avizul Consiliului Profesoral şi hotărârea Consiliului de Administraţie pentru organizarea programului, să aibă spaţiul de desfăşurare, să întocmească pachetele educaţionale, putând să facă înţelegeri cu CSS-uri, cluburi ale elevilor pentru organizarea anumitor activităţi, dar trebuie să aibă şi un regulament. Inspectoratul Şcolar are doar rol de monitorizare”, a conchis Mirela Paraschiv.

Comentarii

Redacţia

2017-10-10 17:01:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...