Politică

2021-11-07, 10:21:51

Disensiuni puternice în PNL. Liderii îi cer lui Cîțu să preia Senatul, dacă va fi Ciuca premier și Guvern cu PSD

Lideri din conducerea PNL au declarat pentru STIRIPESURSE, că tensiunea din partid este din ce în ce mai mare cu doar o zi înainte de ședința în care PNL va decide statutar daca merge cu PSD sau USR la guvernare.


Astfel, au fost deja decizii în anumite BPJ-uri, prin care s-a votat refacerea aliantei cu USR, cum a fost la Iași. Iar tot mai mulți lideri au spus public că nu vor refacerea USL.

Totodată, după ultimele nemulțumiri din PNL pentru un posibil Guvern cu PSD, iar Nicolae Ciucă să fie premier, liberalii discută despre un scenariu nou, care să nu scindeze partidul. Asta pentru că partidul se simte amenintat: un Guvern cu PSD si un premier impus. Iar în partid exista o reținere foarte mare fata de Nicolae Ciucă întrucât la fel ca in 2020, este impus partidului.

Astfel, dacă va fi un Guvern cu PSD iar Ciuca premier, atunci Florin Cîțu ar trebui să fie președintele Senatului, sustin liberalii din partid, după discuțiile tensionate din teritoriu. Dar foarte important este ce va face Florin Cîțu, pentru că nu și-a exprimat vreo opinie, cu privire la această funcție de șef al Senatului, dar partidul susține că trebuie să meargă la Senat.


Comentarii

Redacţia

2021-11-07 10:21:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...