Agricultură

2017-03-20, 16:03:04

Discuţii la nivelul Ministerului Agriculturii pentru eliminarea TVA la achiziţionarea de utilaje şi inputuri

Emil Marinescu a participat, săptămâna trecută, la o şedinţă de la nivelul Ministerului Agriculturii, unde s-a discutat o serie de măsuri fiscale care să vină în sprijinul fermierilor. Astfel, fermierii îşi doresc eliminarea TVA la achiziţia de utilaje şi inputuri şi măsuri pentru încurajarea tinerilor să cumpere teren agricol.

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Olt, Emil Marinescu, care face parte din dintr-o comisie de la nivelul Ministerului Agriculturii, a declarat că, la nivel central, sunt discutate măsuri care să vină în sprijinul fermierilor.

„Sunt discuţii să nu se mai impoziteze subvenţiile, au fost primite sesizări din partea fermierilor. Sunt foarte multe propuneri. De exemplu: impozitarea arendei să se facă la arendator şi nu la arendaş. Se discută despre reducerea impozitului pe venit pentru membrii grupului de producători, dar şi despre eliminarea TVA la achiziţionarea de utilaje şi inputuri în agricultură. Aceste măsuri trebuie să fie discutate cu reprezentanţii ANAF”,
a spus Emil Marinescu.    

Tot la nivelul acestei comisii, în şedinţa de săptămâna trecută, s-a luat în discuţie o hotărâre de guvern prin care să le permită tinerilor să achiziţioneze teren agricol cu credite, cu dobândă mică, astfel încât suprafeţele agricole să nu mai fie înstrăinate.

Comentarii

Redacţia

2017-03-20 16:03:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro