Agricultură

2018-10-10, 18:14:56

Directorul AFIR, la Slatina: „Am oferit prin PNDR o rată sporită a sprijinului public acordat cooperativelor”

Directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu, a declarat, miercuri, la Slatina, că în agricultura românească se produc schimbări benefice.

El a exemplificat politicile agricole privind acrodarea sprijinului cooperativelor, prin facilităţi fiscale.

„Suntem în Slatina azi, la „Ziua produselor agroalimentare românești, un eveniment important. Este a doua ediție de la aprobarea legii în Parlament, o inițiativă legislativă a domnului președinte Alexandru Stănescu. Este o dovadă vie a faptului că în agricultura românească se produc modificări benefice. Vedem produse de calitate sporită, dovadă că atât fondurile europene cât și cele naționale își arată roadele. Eu sunt fericit că sunt foarte mulți fermieri tineri și cooperative agricole înființate pe acea lege a cooperativelor care a oferit facilități fiscale, iar noi am înțeles foarte bine în procesul decizional ce înseamnă politici agricole, astfel încât am oferit prin PNDR o rată sporită a sprijinului public acordat cooperativelor”, a declarat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

El a adăugat că multe dintre coopertativele agricole s-au înfiinţat în judeţul Olt.

„Știu că la Olt s-au înființat foarte multe cooperative și în viitorul apropiat spun eu se va vedea o creștere a producțiilor, a profitului agricol prin aceste asocieri pentru că ei în primă fază își pun în comun produsele, ca să poată negocia un preț mai bun cu marile lanțuri de supermarketuri. Acest lucru va conduce și la o creștere a producțiilor, dar și al creșterea competitivității pe o piață atât de grea, fiindcă suntem într-o piață comună cu Europa“, a conchis Chesnoiu.

Comentarii

Redacţia

2018-10-10 18:14:56

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...