Învăţământ

2016-08-22, 17:39:12

Directori noi în 17 unităţi de învăţământ din Olt

Anul şcolar 2016-2017 va începe cu directori noi în 17 şcoli din judeţ. Şefa învăţământului oltean, Felicia Man, a declarat că şapte dintre directori nu au mai dorit prelungirea mandatelor, alţii au ales să se pensioneze, iar unii au fost schimbaţi pentru încălcarea legislaţiei şcolare.

Conform informaţiilor furnizate de IŞJ Olt, şapte dintre directori nu au mai dorit prelungirea detaşărilor, aceştia fiind înlocuiţi. În această situaţia sunt şcolile de la Strejeştii de Jos, Curtişoara, Dăneasa, Grădinile, unde va reveni profesorul Liviu Culcescu, Brâncoveni, dar şi unitatea de învăţământ „Nicolae Coculescu”, din Scorniceşti.

Schimbări sunt şi la Şcoala „Constantin Brâncoveanu” Slatina, unde directoarea Luiza Stroe nu a mai dorit prelungirea detaşării, aceasta fiind înlocuită de profesorul de sport Miu Noajă.

La Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina, directorul adjunct Damian Minciu, care s-a pensionat, a fost înlocuit de profesoara de engleză Larisa Nicola.

Tot la pensie au ieşit şi directorii de la Cezieni şi Radomireşti, dar şi educatoarea de la GPP nr. 4 Slatina, Maria Popescu, care a fost înlocuită cu Simona Bădescu.

Şefa învăţământului oltean, Felicia Man, spune că procentul directorilor noi, ce îşi vor începe mandatele la 1 septembrie, este de doar 7,87 la sută.

„Din totalul celor 216 directori de unităţi de învăţământ de la nivelul judeţului, doar 17 au fost schimbaţi, ceea ce reprezintă un procent de 7,87 la sută. Unii au fost schimbaţi pentru că au încălcat legislaţia şcolară, şapte dintre colegi nu au mai dorit prelungirea detaşărilor, un candidat nu a mai îndeplinit condiţiile, iar ceilalţi s-au pensionat. Noii directori îşi vor începe mandatele de la 1 septembrie”, a spus Felicia Man.

Schimbări majore şi la vârful liceului de top slătinean, CN „Ion Minulescu”, unde profesorul de matematică Marius Perianu a fost înlocuit de Carol Kovacs, care va face echipă cu adjuncţii Cristina Ionescu şi Tiberius Moraru.

Noul an şcolar aduce noutăţi şi la CNV „Nicolae Titulescu” Slatina, noul director fiind profesorul de pedagogie Carmen Boiangiu, dar şi la Colegiul Economic „PS Aurelian”, Mirela Dumitra înlocuind-o pe Ortansa Stănescu.

La LPS Slatina noul director general este profesorul Gabriel Dumitrescu, în timp ce la CSS Slatina conducerea va fi preluată de Dan Bărbulescu.

Reprezentanţii IŞJ Olt spun că, după 1 septembrie, ministerul va anunţa perioada în care va fi organizat concursul pentru posturile de directori, toţi şefii de instituţii din judeţ urmând să susţină acest examen.

Comentarii

Redacţia

2016-08-22 17:39:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...