Societate

2018-11-13, 15:34:50

Director DSVSA Olt: „Nu este un noroc că nu ne-a lovit pesta porcină africană, până acum”

Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, susţine că nu este un noroc faptul că în trei judeţe vecine a fost confirmată existenţa virusului pestei porcine africane, iar la noi nu.

Bolborea susţine că măsurile de siguranţă impuse au dus la această situaţie pozitivă în judeţul Olt.

„Eu nu cred că nu este un noroc că nu ne-a lovit pesta porcină africană, până acum. Sigur este meritul medicilor veterinari din judeţul nostru şi al celorlalte instituţii ale statului. Mă refer la Poliţie, la Jandarmerie, plus ceilalţi membri ai Centrului Local de Combatere al Bolilor, drept pentru care le şi mulţumesc”, a afirmat el.

Pe teritoriul judeţului Olt nu s-a confirmat existenţa virusului pestei porcine africane, specialiştii DSVSA Olt examinând aproximativ 16.000 de porci, din opt localităţi aflate la graniţa cu Teleormanul.

11 localităţi din judeţul Olt au intrat în zona de supraveghere după confirmarea unui nou caz de gripă porcină africană, în judeţul Teleorman, specialiştii DSVSA urmând să examineze toţi porcii din gospodăriile de aici, în decursul acestei săptămâni.

Comentarii

Redacţia

2018-11-13 15:34:50

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...