Agricultură

2019-04-16, 14:05:01

Director DAJ Olt: „Identificăm cultivatorii de usturoi din judeţ. Sperăm să-i convingem să se înscrie în Program”

După ce sprijinul a fost majorat la 3.000 de euro, reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt încearcă să convingă tot mai mulţi fermieri din judeţ să se înscrie în Program. În acest sens, se încearcă identificarea cultivatorilor de usturoi de la nivelul judeţului.

Directorul DAJ Olt, Dragoş Drăghicescu, a precizat că triplarea subvenţiei ar putea duce la creşterea numărului de fermieri care se înscriu în Programul pentru susţinerea cultivatorilor de usturoi. 

„Subvenţia la usturoi a fost majorată la 3.000 de euro. Îi aşteptăm în continuare pe fermierii olteni să se înscrie. Noi încercăm să vorbim cu oamenii să le explicăm condiţiile acestui Program şi să convingem tot mai mulţi să se înscrie. Trecem pe la primării să-i identificăm pe cei care au usturoi cultivat. Noi sperăm ca această majorare să-i încurajeze pe mai mulţi fermieri să se înscrie, însă nu se va ajunge sub nicio formă la numărul celor din Programul Tomata”, a spus Drăghicescu.

Cultivatorii de usturoi care accesează schema de ajutor de minimis vor primi 13.950 lei pe hectar, contravaloarea în lei a 3.000 de euro, aşa cum este stipulat în noul proiect de hotărâre. Practic, subvenţia la usturoi este egală cu ajutorul primit de fermierii care cultivă roşii.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene Olt, până acum au accesat acest Program cinci fermieri olteni.


Comentarii

Redacţia

2019-04-16 14:05:01

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...