Agricultură

2018-05-15, 12:08:38

Direcţia Agricolă Olt livrează primii purcei din Programul de sprijin a raselor Bazna-Mangaliţa

Primii 22 de purcei din Programul de sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa vor fi livraţi astăzi de către Direcţia pentru Agricultură Olt.

Primii trei fermieri înscrişi în program vor primi astăzi purceii, rasa Mangaliţa. Este vorba despre trei crescători din Slătioara, Balş şi Găneasa.

„În urma întâlnirii pe care am avut-o sâmbătă, la Bistriţa, cu domnul ministru Daea, am identificat aceşti 22 de purcei în judeţul Gorj, pe care DAJ Olt îi preia şi îi livrează crescătorilor din Olt. Judeţul Gorj nu are un procesator încă înscris în program, iar în Olt nu avem deocamdată purcei eligibili pentru a fi livraţi şi atunci am găsit această soluţie”, a precizat consilierul ministrului Agriculturii, Florin Ciobanu.

16 aprilie a fost data limită de înscriere în acest program de sprijinire a raselor autohtone de porci Bazna şi Mangaliţa.

„În judeţul Olt avem opt furnizori de purcei. Aceştia vor putea face prima livrare în iunie - 5 purcei, apoi în august - 15 purcei şi în decembrie - 61. Cereri din partea celor care vor să primească purcei sunt 455, pentru 4.095 de purcei. Iar procesator avem unul singur, din Balş. Astăzi vor primi purcei primii trei fermieri înscrişi în program, iar repartizarea va fi câte opt primilor doi şi şase pentru al treilea. Numărul purceilor va fi întotdeauna par, pentru că programul prevede ca jumătate din aceştia să meargă la procesare după ce purcelul atinge greutatea de minimum 130 de kilograme. Ordinea înscrierii în program va fi criteriul după care se va face distribuirea animalelor, pentru a avita orice urmă de subiectivism”, a declarat Dragoş Drăghicescu, directorul DAJ Olt.

Comentarii

Redacţia

2018-05-15 12:08:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...