Din totalul şomerilor înregistraţi la nivelul judeţului Olt, ponderea cea mai mică o au cei cu vârsta între 25-29 de ani

Categoria cea mai greu ocupabilă la nivelul judeţului Olt, potrivit unor date furnizate de AJOFM Olt, este cea cu vârsta între 40-49 de ani. Practic, persoanele care îşi găsesc greu un loc de muncă se încadrează în această categorie de vârstă. În schimb, cei care au între 25-29 de ani îşi găsesc repede o slujbă, numărul şomerilor la nivelul acestei categorii de vârstă fiind unul scăzut.

Șomerii cu nivel de instruire primar şi fără studii au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Olt (30,65%), urmat de cei cu nivel de instruire gimnazială (34,15%), iar 18,80% au absolvit învăţământul liceal. Şomerii cu nivel de învăţământ profesional/arte şi meserii reprezintă 15,31% din totalul şomerilor înregistraţi, cei cu studii postliceale reprezintă 0,73 iar cei cu studii superioare au o pondere de 0,36%.

Cât priveşte vârsta persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cele mai multe, 30% din totalul şomerilor, au între 40-49 de ani. La polul opus, se află tinerii cu vârsta între 25-29 de ani, procentul din totalul şomerilor fiind de doar 4%.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 5.807 persoane foarte greu ocupabile, 2.406 greu ocupabile, 339 mediu ocupabile, iar 139 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM.