Din cauza condiţiilor la locul de muncă, oltenii s-au ales cu bronşită, silicoză, astm, discopatie lombară, hernie de disc sau dermatită. 57 de boli profesionale, confirmate în 2018

Numărul bolilor profesionale a scăzut faţă de anul trecut, însă există destule cazuri în care oltenii se îmbolnăvesc din cauza condiţiilor de la locul de muncă. Cele mai multe au fost înregistrate la Electrocarbon şi Alro Slatina.

Pentru că lucrează într-un mediu toxic, 57 de persoane din judeţul Olt au dobândit, în 2018, boli profesionale. 41 de cazuri s-au înregistrat la bărbaţi şi 16 cazuri la salariaţi femei. Vârsta persoanelor afectate de boală este cuprinsă între 38 şi 79 de ani, însă cele mai multe cazuri se regăsesc în grupa de vârstă 50-60 de ani, la angajaţi cu peste 20 de ani de vechime în muncă.

Principalele afecţiuni în urma cărora aceste cazuri au fost declarate boli profesionale sunt: silicoză (40 cazuri), astm bronşic (8 cazuri), bronşită (3 cazuri), hernie de disc (două cazuri), discopatie lombară  (un caz), dermatită de contact (un caz), sindrom de tunel carpian bilaterat (un caz), azbestoză (un caz).

44 de boli profesionale au fost înregistrate la Electrocarbon, 9 cazuri la Alro Slatina, un caz la Pirelli Tyres, un caz la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Olt, un caz la Spitalul Judeţean Slatina, un caz la SC Plansit Seaca.

În anul 2017, potrivit datelor furnizate de ITM Olt, numărul cazurilor de boli profesionale a fost mai mare, fiind confirmate 86 de boli.