Eveniment

2017-03-13, 15:45:11

DIICOT Olt are un nou șef. Alexandru Dragomir, delegat pe funcția de conducere

Alexandru Dragomir este noul procuror-șef al DIICOT - Biroul Teritorial Olt, începând de luni, 13 martie. Acesta îl înlocuiește pe Claudiu Negrilă, cel care a fost șeful biroului timp de mai bine de șapte ani.

Începând din această săptămână, DIICOT Olt are o nouă conducere. Alexandru Dragomir a fost delegat pe funcție de conducere prin ordinul procurorului general, la propunerea șefului Structurii Centrale a DIICOT.

Dragomir, în vârstă de 43 de ani, este procuror din 1997, timp în care a activat în cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Oravița, până în 2000, apoi în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. În 2007 a ocupat funcția de prim-procuror adjunct în cadrul acestei unități de parchet, iar din iunie 2008 este procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Olt.

Fostul șef, Claudiu Negrilă, va activa în continuare în cadrul DIICOT Olt. Cel mai de răsunet dosar instrumentat de acesta este cel în care este cercetat omul de afaceri Cristian Burci, pentru devalizarea Romvag Caracal. Burci a fost reținut 24 de ore, prejudiciul adus de afacerist bugetului statului și fabricii unde lucrau peste 4.000 de olteni fiind calculat la aproximativ opt milioane de euro.

 

Un alt dosar instrumentat de DIICOT Olt, care a devenit model de bună practică, este cel de trafic de persoane din Caracal, în care, pentru prima dată, au fost cercetați și condamnați clienții unei rețele de proxenetism - beneficiari de servicii sexuale de la persoane victime ale traficului de persoane.

 

 

 

 

Comentarii

Redacţia

2017-03-13 15:45:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro