Învăţământ

2020-04-22, 09:41:19

Diana Ţolu din Slatina, medalie la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2020

Olteanca Diana Ţolu, elevă în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Matematică din Capitală, a obţinut medalie de argint la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2020 (EGMO 2020), care s-a desfăşurat online din cauza pandemiei de coronavirus.

limpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2020 (EGMO 2020) urma să se desfășoare în perioada 14-21 aprilie 2020 în Olanda. Romania a organizat această competiție în 2016.

Situația mondială creată de pandemia virotică a facut ca organizatorii și comisia internațională a acestei olimpiade să ia decizia desfășurării acesteia online.

România este reprezentată de elevele Alexandra Timofte (Colegiul Național de Informatică ,,Tudor Vianu", Bucureşti), Amina Abu Shanab şi Diana Ţolu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Bucureşti) şi Lucia Rîşnoveanu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Constanţa). Echipa este condusă de domnul profesor Mihail Bălună (Colegiul Național ,,Mihai Viteazul'', Bucureşti) şi de doamna profesor Anca Băltărigă (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Bucureşti).

Pentru probele de concurs s-a alocat o perioadă de trei zile, fiecare ţară urmând să aleagă două dintre acestea. Ca urmare a condiţiilor speciale din acest an, fiecare elevă a concurat de acasă, cu monitorizare de la distanţă. Situaţia inedită nu a afectat concentrarea concurentelor, fiecare abordând cu seriozitate concursul.

În acest an, fiecare ţară a evaluat propriile lucrări şi a comunicat notele organizatorilor, care au stabilit premiile. De remarcat că, deşi o astfel de organizare ar fi putut genera rezerve, notele din acest an au fost mult mai mici decât în anii anteriori.

Echipa României a obţinut un rezultat foarte bun, ocupând locul trei în clasamentul pe ţări. La nivel individual, Amina (cel mai bun rezultat din concurs) şi Alexandra au obţinut medalie de aur, Diana – medalie de argint, iar mezina ehipei, Lucia – medalie de bronz.
Comentarii

Redacţia

2020-04-22 09:41:19

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...