Social

2019-06-05, 14:11:04

DGASPC Olt vrea să angajeze o sută de asistenţi maternali. Ce condiţii trebuie să îndeplinească candidaţii

În cadrul Proiectului „TEAM-UPU: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copilului”, DGASPC Olt recrutează o sută de asistenţi maternali profesionişti în următorii cinci ani. Pe parcursul acestui an, urmează să fie angajate primele 40 de persoane.

Prin acest proiect se va asigura tranziţia copilului de la îngrijirea în instituţii la cea din comunitate. Minorul este preluat de un asistent maternal care îi asigură prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său creşterea, îngrijirea şi educarea necesare dezvoltării.
 
„DGASPC Olt, partener în cadrul Proiectului «TEAM-UPU: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor» a demarat campania de recrutare şi identificarea persoanelor care sunt interesate de profesia de asistent maternal profesionist”,
se arată într-un comunicat al DGASPC Olt.

Persoanele interesate să devină asistenţi maternali profesionişti trebuie să aibă o conduită impecabilă în societate, să ofere condiţii bune de cazare şi spaţiu corespunzător pentru copiii luaţi în plasament.

Oltenii care doresc să obţină atestatul de asistent maternal profesionist pot obţine informaţii de la Serviciul Management de caz pentru copil din cadrul DGASPC Olt.

Proiectului „TEAM-UPU: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copilului” este depus în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, pe axa prioritară 4: „Incluziune socială şi combaterea sărăciei”.

Comentarii

Redacţia

2019-06-05 14:11:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...