Eveniment

2017-09-12, 14:32:17

Destine frânte. Familia din Movileni pregăteşte înmormântarea tinerilor morţi în accidentul din Austria

Nici n-au apucat să absoarbă şocul pierderii copiilor, când se aflau în floarea vârstei, că familia Datcu din Movileni trebuie să pregătească înmormântarea lui Ionuţ şi Ioanei, de 34 şi 30 de ani, morţi în cumplitul accident petrecut, duminică, pe o autostradă din Austria.

Potrivit rudelor, ambii vor fi aduşi şi înmormântaţi în comuna Movileni, la cimitirul din satul Bacea, chiar dacă tânăra este din judeţul Călăraşi.

Ionuţ Datcu şi soţia sa, Ioana, erau pasageri în microbuzul  morţii. Cei doi lucrau în Germania şi veneau acasă pentru a-şi cununa finii. Evenimentul urma să se desfăşoare pe 23 septembrie, în satul Bacea, însă cuplul ce urma să se căsătorească a decis să-l anuleze.

În loc să se pregătească de nuntă, familia şi apropiaţii organizează înmormântarea.

„Părinţii lui lucrează la o criptă. Îi ajut şi eu cum pot şi le-am trimis un buldoexcavator”, a declarat primarul din Movileni, Ion Sorin Toma.

Tânărul a putut fi identificat cu ajutorul probelor ADN puse la dispoziţie de către o soră a sa, care lucra şi ea în Germania şi care a mers la faţa locului, imediat ce a auzit despre tragedie. Din păcate, soţia lui Ionuţ nu a putut fi încă identificată, urmând ca rude ale tinerei, originară din judeţul Călăraşi, să ajungă în Austria.

Cinci români au murit în accidentul din Austria. Aceştia se aflau într-un microbuz, împreună cu mai mulţi străini. Microbuzul, înmatriculat în România, a ieşit de pe şosea, s-a lovit de un cap de pod şi s-a răsturnat. Una dintre victime a fost catapultată din vehicul.

„Cinci cetăţeni au decedat, iar trei au fost răniţi, dintre care doi se află în stare gravă. Persoanele rănite au fost transportate de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale. În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internaţi cetăţenii români, pentru a obţine detalii cu privire la starea de sănătate a acestora şi pentru a acorda asistenţă consulară. Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces şi a repatrierii trupurilor neînsufleţite”, a precizat MAE.

Potrivit unor surse, firma de transport ar urma să suporte costurile repatrierii.

Comentarii

Redacţia

2017-09-12 14:32:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro