Actualitate

2017-04-20, 13:30:39

Deputatul Iancu: „Legea salarizării unitare va duce la dispariţia «micilor atenţii»”

Deputatul PSD Marius Iancu consideră că partidele de opoziţie din România, în lipsa unor argumente serioase, critică proiectul Legii salarizării unitare, aflat în lucru, pentru că liderii lor nu sunt capabili să poarte o discuţie aplicată pentru a rezolva una dintre problemele economice şi sociale ale României. Acesta face un apel la toţi cei care sunt interesaţi să depună amendamente la proiectul legislativ.

Iancu afirmă că pentru prima dată, în ultimii 28 de ani, un partid politic, PSD, şi un Guvern susţinut de PSD îşi asumă un asemenea demers prin care se doreşte elaborarea unei legi corecte a salarizării personalului din sistemul bugetar.

Noua lege îşi propune eliminarea inechităţilor salariale existente în instituţii cu aceleaşi atribuţii, din oraşe sau judeţe diferite, salarizarea corectă a personalului din educaţie şi sănătate pentru că PSD vrea să redea demnitatea profesorilor şi să stopeze exodul medicilor.

„Nu poţi considera un eşec şi nu poţi desfiinţa un proiect aflat în dezbatere publică. Scopul acestei dezbateri este tocmai elaborarea unei legi bune şi corecte a salarizării bugetarilor şi aş vrea să văd discuţii şi dezbateri argumentate între Putere şi Opoziţie. Nu poţi să spui că această lege nu va fi trimisă niciodată în Parlament şi că este o minciună a PSD dacă nu ai citit Programul de Guvernare care prevede ca Legea Salarizării Unitare să fie votată şi să se poată aplica de la 1 iulie 2017. Fiecare punct de vedere este important pentru noi şi va fi analizat. Avem nevoie de această lege prin care salariile funcţionarilor din instituţiile statului vor creşte etapizat din 2017 până în 2022”, a declarat deputatul Marius Iancu.
       
Parlamentarul a adăugat că PSD a promis românilor că vor avea un trai decent la ei în ţară, iar creşterea economică nu va fi reflectată doar în cifre şi prognoze, ci se va simţi în bugetul fiecărei familii. Legea Salarizării Unitare este una dintre măsurile care pot schimba viaţa oamenilor care lucrează în instituţiile statului.

„Cu un salariu bun pentru funcţionarii publici, la fel ca al colegilor lor din ţările Uniunii Europene, relaţia dintre contribuabil şi stat se va îmbunătăţi considerabil. Vor dispărea «micile atenţii» pentru medic şi funcţionarul de la ghişeu care îşi vor schimba atitudinea pentru că nu mai sunt plătiţi cu câteva sute de lei, ci vor avea un salariu bun, mai puţine griji şi pot fi adevăraţi profesionişti aşa cum prevede «fişa postului», dar nu şi fluturaşul de salariu. Atunci putem cere operativitate, amabilitate şi un zâmbet oferit românului care vine la ghişeu. Atunci putem elimina cozile şi vom înlocui cutuma românească. Funcţionarul nu va mai spune «mulţumesc» celui care i-a oferit ceva, ci va spune «cu plăcere», după ce contribuabilul a plecat de la ghişeu, mulţumindu-i”, a explicat deputatul Marius Iancu.

Comentarii

Redacţia

2017-04-20 13:30:39

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro