Politică

2022-01-19, 09:49:42

Deputatul Emil Albotă, despre despre plafonarea preţurilor la energie: PSD a propus, Coaliția a agreat și măsurile vor fi aplicate de la 1 februarie

Deputatul PSD Emil Albotă a vorbit despre impactul pozitiv pe care îl au măsurile propuse de social-democraţi pentru plafonarea preţurilor la energie.

Pe lângă consumatorii casnici, de plafonare beneficiază şi instituţii publice sau IMM-uri.

„PSD este singurul partid care a realizat un pachet de măsuri viabile menite să reducă facturile uriașe la energie și gaze. Peste 90% din consumatorii casnici, Școli, Spitale, Biserici, IMM-uri, Industria alimentară, ONG-uri vor primi facturi mai mici la energie electrică, plătind prețul dinaintea liberalizării haotice făcute de dreapta, prin reducerea plafonării tarifelor și creșterea volumelor lunare de consum.  Peste 90% din consumatorii casnici, Școli, Spitale, Biserici, IMM-uri, Industria alimentară, ONG-uri vor primi facturi mai mici la gaze, prin scăderea plafonului de la 0,37 la 0,31 lei pe kWh, creșterea consumului compensat și aplicarea unui discount de 40%”, transmite Albotă.

Parlamentarul PSD Olt a vorbit şi despre facturile emise greşit de distribuitorii de energie.

„Peste  un milion de facturi emise greșit, care au produs fibrilații și griji în plus românilor, vor fi stornate și retrimise, fără ca oamenii să suporte penalități  sau să fie debranșați. În plin val 5 al pandemiei era inadmisibil ca un Spital să funcționeze cu mai puțină căldură sau fără curent, de frica plății facturilor la utilități. În plină criză economică, era nefiresc să sufoci IMM-urile cu plăți și mai mari, după ce au făcut eforturi uriașe, în acești doi ani, să-și păstreze angajații. În plină iarnă, nu poți să le ceri oamenilor să stea pe întuneric sau în frig, pentru a face economie la curent sau la gaze. PSD a propus, Coaliția a agreat și măsurile vor fi aplicate de la 1 februarie”, a conchis Emil Albotă.

Comentarii

Redacţia

2022-01-19 09:49:42

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...