Politică

2018-06-12, 11:52:53

Deputatul Ciocan, întâlnire pe tema fondului forestier administrat de Romsilva

Membrii Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor, al cărei secretar este deputatul Dan Ciocan, vor avea, marţi, o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Apelor și Pădurilor

Tema întâlnirii este Situația privind fondul forestier administrat de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva.

Întâlnirea vine pe după ce Consiliul Concurenţei a finalizat studiul privind piaţa primară a lemnului şi a elaborat o serie de propuneri şi recomandări pentru dezvoltarea acestui sector şi eficientizarea concurenţei în domeniu, printre care modificări legislative, şi investighează şi posibilele înţelegeri între companii.

Autoritatea de concurenţă a constatat că există diferenţe între datele prezentate de Institutul Naţional de Statistică, Eurostat şi Inventarul Forestier Naţional în ceea ce priveşte anumiţi indicatori necesari realizării unei evaluări cu acurateţe a domeniului (suprafaţă împădurită, volum mediu de masă lemnoasă la hectar etc), arată un comunicat al instituţiei. Deşi, în ultima perioadă tăierile ilegale s-au redus semnificativ ca urmare a implementării programelor de tip wood tracking şi a înăspririi regimului sancţiunilor, ponderea acestora rămâne semnificativă.

Consiliul Concurenţei recomandă realizarea cu celeritate a cadastrului fondului forestier de actualitate. Acesta reprezintă o bază de date deţinută de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară cu privire la deţinătorii sau administratorii de fond forestier şi care, în prezent, acoperă doar un procent nesemnificativ din cadastrul forestier.

Comentarii

Redacţia

2018-06-12 11:52:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...