Comentariul Gazetei

2019-05-07, 14:29:32

De ce sunt enervanţi începătorii din trafic

Sunt o fire tolerantă! Îi tolerez pe cei cu alte orientări sexuale şi religioase, pe cei cu idei diferite de ale mele. Rar judec şi pun etichete! Am însă probleme cu începătorii din trafic. Nu am nicio dată răbdare să stau după un începător. Consider că sunt un pericol pe drumurile publice şi că pot pune în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic, a pietonilor. Ştiu că trebuie să înveţe şi ei, însă mai pot face câteva ore cu instructorii ca să iasă mai bine pregătiţi de pe „băncile şcolii”.

De-a lungul timpului am identificat mai multe categorii de începători. Primii sunt cei care merg ca melcul, indiferent dacă au sau nu maşină în faţă. Sunt cei mai enervanţi. Nu stăpânesc bine lucrurile, nu au deprinderile formate, nu ştii niciodată ce manevră vor face în următoarele secunde.

Tinerii care nu aşteaptă nici să împlinească bine 18 ani şi încep şcoala de şoferi reprezintă o altă categorie. Au foarte mult tupeu în trafic, deşi nu au deloc experienţă, fac erori mari şi merg cu viteză. Îmi e teamă de cei de bani gata, care conduc maşini scumpe şi puternice. Îi recunosc uşor! Maşinile lor sunt primenite boboc, au tot felul de accesorii care mai de care.
 
Cel mai tare mă amuză când un începător este trecut bine de prima tinereţe, atunci şoferul va învăţa şi mai greu să conducă. Sunt de apreciat că îşi iau permis de conducere şi după 50-60 de ani.

Comentarii

Redacţia

2019-05-07 14:29:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...