Comentariul Gazetei

2019-10-02, 15:57:25

De ce au terenurile de sport de la şcoli lacătul pe uşă?

Medicii se plâng că obezitatea în rândul copiilor a crescut dramatic. De vină, în primul rând, sunt alimentaţia dezechilibrată şi lipsa de mişcare. Copiii zilelor noastre sunt atraşi de gadgeturi. Cei care vor să fac mişcare nu prea au unde. Majoritatea terenurilor de sport ce aparţin şcolilor au lacătul pe uşă. Dacă şcolile aparţin comunităţii, atunci şi terenurile de sport sunt ale localnicilor. Dacă vor să bată mingea în curtea şcolii, aşa cum am făcut-o şi noi în anii 90, copiii nu pot pătrunde pe terenurile de sport.

Mulţi directori de şcoli au închiriat suprafeţele de joc chiar şi unor şcoli private de fotbal, dar copiii din cartier nu au acces pe aceste terenuri.

Noi nu aveam nicio restricţie, ne jucam în curtea şcolii în afara orelor de curs. Niciun paznic nu ne alerga ca să părăsim curtea şcolii! Mai apăreau doar conflicte între noi copiii, nu aveam loc. Unii îşi doreau să joace baschet, alţii fotbal şi ne încurcam unii pe alţii! Nu ne doream să plecăm acasă nici unii, nici alţii.

Comentarii

Redacţia

2019-10-02 15:57:25

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...