De ce aleg bolnavii din alte judeţe Urologia Slatina?

Surprinzător sau nu, mulţi bolnavi din judeţele din sudul ţării vin să se trateze în secţia de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Am fost oarecum uimită să constat că persoane din Craiova, Târgu Jiu sau alte oraşe din sudul ţării vin cu inima deschisă să se trateze la medicii urlogi slătineni. Asta pentru că, de câţiva ani, secţia a fost utilată cu un aparat performant de spart pietrele la rinichi.

Echipamentul numit litotritor îi scuteşte pe cei mai mulţi dintre bolnavi de intervenţia clasică, avantajele fiind extraordinare. Cu ajutorul unor unde de şoc, calculii renali sunt dezintegraţi, iar pacienţii nu necesită internare de lungă durată, fiind supravegheaţi cel mult 12 ore. Un astfel de aparat se mai găseşte în clinicile private, însă costurile sunt destul de mari. Prin urmare, cei care suferă de pietre la rinichi au toate motivele să aleagă Urologia din Slatina. 

Pe lângă aparatura performantă, la fel de mult contează implicarea personalului medical. Pentru şeful secţiei, medicul Bogdan Georgescu, spitalul este cu siguranţă a doua casă. Sunt zile în care programul de lucru al acestuia nu se încheie nici după 12 ore. Şi mi-am amintit declaraţia lui Raed Arafat, care spunea, sub o formă sau alta, că medicii fug de la program la clinicile private. Pe bună dreptate, cunosc mulţi astfel de medici, însă m-a suprins loialitatea faţă de sectorul public a medicului Georgescu. Ba chiar, la un moment dat, mi-am pus întrebarea, omul acesta când doarme, când mânâncă? Sunt puţine momentele de respiro, pentru că de multe ori, intervenţiile chirurgicale se pot întinde până după-amiaza târziu, iar pe seară medicul slătinean încearcă să opereze cât mai mulţi pacienţi cu acel litotritor. Atunci, nu ar trebui să mai mire pe nimeni de ce Secţia de Urologie Slatina este atât de căutată de pacienţi din oraşe în care există spitale universitare. Pe lângă aparatura performantă, există medici devotaţi meseriei, medici care nu fug la orele 12.00-13.00 într-o clinică privată, ci care îşi pun bolnavul internat într-un spital de stat pe primul loc. Acest lucru este o normalitate, dar care în ţara asta te poate surprinde.

Mă bucur că am fost surprinsă plăcut...