Eveniment

2013-01-16, 16:52:16

Date din dosarul Renghea-Barbu: tentativă de omor, nu legitimă apărare

Noi date ies la iveală în cazul poliţistei Melania Renghea, care l-a înjunghiat pe Gheorghe Barbu în seara de 26 decembrie. Femeia este cercetată pentru tentativă de omor.

Potrivit datelor din dosar, traiectoria loviturii de cuţit confirmă varianta lui Barbu, care spune că nu s-a urcat deasupra poliţistei. Raportul medico-legal arată că plaga înţepată subombilical este orientată în jos, ceea ce face imposibil ca lovitura de cuţit să fi fost aplicată în timp ce Barbu se afla deasupra Melaniei Renghea, aşa cum susţine aceasta. Mai mult, în raport de cum sunt poziţionate loviturile, cea din abdomen şi cea din genunchi, victima tentativei de omor, Gheorghe Barbu, se afla în dreapta celei care l-a atacat. Acelaşi raport arată că Melania Renghea prezenta leziuni la nivelul mâinilor produse prin compresiune.

Cine i-a înregistrat plângerea lui Renghea?

Pe 24 decembrie, zi liberă pentru instituţiile statului, Melania Renghea a reuşit să depună o plângere la DIICOT Craiova pentru viol, şantaj şi ameninţare, deşi la registratură nu lucra nimeni.


La două zile după asta, pe 26 decembrie, poliţista Melania Renghea a mers în faţa curţii lui Gheorghe Barbu, din Morunglav, pentru a avea o discuţie cu acesta. Fără să dea prea multe detalii cu privire la motivul vizitei, de fiecare dată afirmând că sunt date din dosar şi nu le poate face publice, Melania Renghea spune că l-a chemat pe Barbu în faţa porţii pentru a-i cere să o lase în pace şi să nu o mai ameninţe. Poliţista susţine că în momentul în care Barbu a urcat în maşină, acesta i-a spus că o mai violează o dată chiar acolo, în faţa porţii şi s-a aruncat asupra ei. Pentru a se apăra, femeia spune că s-a întins până la buzunarul portierei, de unde a luat un cuţit cu care l-a lovit pe Barbu în zona abdominală, în timp ce acesta se afla deasupra ei încercând să o violeze.


De cealaltă parte, Barbu spune că nici vorbă de viol, nici în seara în care Melania Renghea a venit în faţa porţii sale şi nici cât timp femeia i-a fost subordonată. Comisarul şef susţine că imediat ce a urcat în maşina poliţistei, aceasta a scos un cuţit cu care l-a tăiat de mai multe ori. În sprijinul afirmaţiilor făcute de Barbu vine şi rezultatul testului poligraf, care a arătat că nu a violat-o pe Melania Renghea. Deocamdată, poliţista nu poate fi testată poligraf pentru că este însărcinată.

Nume da, detalii ba

După episodul „în faţa porţii lui Barbu”, povestea a continuat la Spitalul Slatina. Aici a intrat în scenă şi Relu Renghea, soţul poliţistei „violate”, care a povestit cum i-a plecat nevasta din casă motivând că merge la farmacie şi s-a trezit la poarta lui Barbu, în Morunglav, parcurgând un drum de aproximativ 40 de kilometri. Soţul spune cum a rămas acasă, cu sarmalele pe foc, şi pentru că era preocupat de jocul cu fiica de cinci ani nu şi-a dat seama că deja Melania lipsea din casă de zeci de minute bune. Bărbatul spune că a sunat-o, dar nu avea semnal pe telefonul mobil. După alte multe minute, Melania Renghea l-a sunat plângând: „Mă omoară, mă omoară, scapă-mă că mă omoară!”.

 

Într-un final, cei doi s-au întâlnit la Spitalul Slatina, unde Relu era revoltat că poliţia şi parchetul nu acceptă drept probă geaca nevestei. După ce Melania şi Barbu au ajuns la spital, în scenă intră televiziunile şi presa scrisă, aşteptate cu interes de soţul îndurerat Relu. În faţa camerelor, Relu a vorbit despre plângerea înregistrată la DIICOT în care soţia sa denunţă ororile prin care a trecut timp de mai bine de un an şi în care se face referire la şeful IPJ Olt, şeful Poliţiei Balş, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, dar şi alţi poliţişti cărora le-a fost plasată de Barbu ca favor sexual. A fost singura dată când Relu Renghea a acceptat să pronunţe alte nume pe lângă cel al lui Barbu, dar niciodată nu a spus nimic concret, atât el, cât şi Melania rezumându-se la a spune că totul face parte dintr-o anchetă în curs de desfăşurare.   

Comentarii

Redacţia

2013-01-16 16:52:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...