Comentariul Gazetei

2019-05-16, 16:42:08

Dacă mă duc la referendumul pe Justiţie, n-o să ştiu ce am votat

De când am acest drept, n-am lipsit de la niciun scrutin, de la niciun vot, indiferent despre ce a fost vorba. Aşa aveam de gând să fac şi de acum încolo, însă domnul preşedinte Iohannis m-a pus în dificultate.

N-am înţeles nici până acum care sunt întrebările de la referendumul dumnealui, nici la o săptămână după ce le-a anunţat. Am văzut, miercuri, că nici dumnealui nu le ştie pe de rost. Ideea transmisă de şeful statului este să ştampilăm „DA”, că ştie el ce are de făcut. Ne cam jigneşte inteligenţa, totuşi, „herr prezident”!

Nu m-aş putea împăca cu ideea de a vota ceva ce nu înţeleg. Dacă din greşeală m-aş număra printre intervievaţii de după vot, ce aş răspunde. Din ce motiv am votat cu „DA” şi ce înseamnă că am răspuns afirmativ?

Chiar nu ştiu. Chiar dacă aş avea acum întrebările în faţă şi le-aş citi, vă mărturisesc că nici după zeci de minute de lectură nu aş înţelege despre ce este vorba. Iar ca mine sunt foarte mulţi români.

Cred că este cel mai prost referendum propus în istoria acestei ţări, cel puţin, şi chiar dacă va trece pragul electoral, nu va avea urmări juridice. Iohanis l-a propus doar la presiunea lui Cioloş şi a USR-ului, ca nu cumva electoratul „anticorupţie” să aleagă pe altcineva decât pe actualul rezident al Palatului Cotroceni.

Referendumul este, deci, un simplu vehicul electoral al preşedintelui.

Aşadar, eu n-o să votez la acest referendum!


Comentarii

Redacţia

2019-05-16 16:42:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...