Comentariul Gazetei

2019-04-02, 13:08:48

Dacă în timpul unei furtuni, v-ar cădea vreo cracă în cap, n-aţi mai face istericale legate de toaletarea arborilor

Cu toţii ne dorim spaţii verzi, arbori umbroşi, un aer respirabil în oraşul în care trăim. Dar, periodic, aceşti copaci de pe străzile oraşului au nevoie de o toaletare de regenerare. Asta dacă nu cumva preferăm ca o creangă de copac să ucidă, cândva, pe cineva.

Astfel de tragedii au existat în destule oraşe ale ţării, când în timpul furtunii, copacii căzuţi au avariat zeci de maşini, au rănit sau chiar omorât oameni. Ce facem atunci? Păi ceea ce ne pricem cel mai bine. Înjurăm administraţia că nu a tăiat copacii. Şi pe bună drepătate. Este datoria municipalităţii să facă acest lucru. Atunci, de ce în momentul în care se face această curăţare a copacilor înjurăm în stânga şi-n dreapta!? Din răutate aş spune, pentru că mi-e greu să cred că la mijloc este vorba despre prostie.

Toaletarea asta masivă, de regenerare, nu se face aşa după ureche, ci sub coordonarea unui specialist. De fapt, observam în această dimineaţă, că arborii de pe bulevard au deja rămurele verzi. Într-adevăr, va mai trece ceva timp până când îşi vor reface coronamentul, dar cu siguranţă în vară, în zilele toride, va exista destulă verdeaţă. Şi, cel mai important, aceşti copaci, în caz de vijelii, nu vor reprezenta pericol.

Sunt sigură că dacă în timpul unei furtuni, v-ar cădea vreo cracă în cap, n-aţi mai face istericale legate de toaletarea arborilor, ci aţi înţelege că astfel de lucrări se impun măcar la trei, patru ani. Dar o dăm înainte cu „măcelărirea copacilor”, în căutarea senzaţionalului acolo unde nu există.Comentarii

Redacţia

2019-04-02 13:08:48

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...