Life & style

2015-05-28, 16:37:23

Cum să foloseşti corect cremele autobronzante

Învaţă cum să ai pielea arămie şi cu un aspect foarte natural fără să te expui nici măcar o clipă la razele ultraviolete nocive ale soarelui sau de la solar.

Aplicarea unei loţiuni autobronzante trebuie să fie ultimul pas al ritualului tău de înfrumuseţare. Dacă trebuie să te epilezi cu ceară, să foloseşti aparatul de ras sau să-ţi faci pedichiura este foarte important să le faci înainte de a aplica loţiunea autobronzantă. Toate acestea pot îndepărta substanţele autobronzante, afectând serios rezultatul final. De asemenea, este de preferat ca epilarea să fie făcută cu o zi, două înainte de autobronzare pentru că pielea poate fi iritată.

 

Exfoliază - Autobronzarea este de fapt o colorare a stratului superior de celule. Iar dacă la suprafaţa pielii tale sunt mult celule moarte, care în câteva zile sunt eliminate, efectul de bronz va fi îndepărtat odată cu ele. Pe de altă parte, zonele cu piele uscată vor fi mai intens colorate decât restul corpului. Prin urmare, pentru ca pielea ta să rămână arămie cât mai mult timp şi rezultatul să fie unul uniform, este absolut necesar să-ţi exfoliezi tot corpul. Încearcă o cremă pentru gomaj, iar dacă preferi variantele naturale, masează-ţi tot corpul cu o pastă obţinută din bicarbonat de sodiu amestecat cu puţină apă, apoi clăteşte-te bine.


Nu aplica imediat după duş
- Este foarte important ca pielea să fie foarte bine uscată înainte de a folosi loţiunea autobronzantă. Şterge-te bine şi aşteaptă cel puţin zece minute, pentru ca pielea ta să se usuce complet.


Nu aplica alte produse pe piele - Ai grijă ca pielea ta să fie perfect curată înainte de a folosi autobronzantul. Nu folosi loţiune de corp pentru hidratare, deodorant, parfum, cremă de mâini etc. Substanţele din aceste produse ar putea interacţiona cu cele ale loţiunii autobronzante afectându-i eficacitatea.


Coatele, genunchii şi oricare altă parte foarte uscată a corpului vor absorbi mai multă loţiune bronzantă, ceea ce va cauza o colorare accentuată a acestora. Foloseşte foarte puţină loţiune hidratantă cu textură lejeră pentru a hidrata numai aceste zone şi aşteaptă zece minute să fie absorbită în piele înainte de a aplica autobronzantul.


Începe de jos în sus - Această tehnică te ajută să uniformizezi perfect şi să eviţi petele. Cu mâinile curate sau cu mănuşi din latex, masează cu mişcări circulare aplicând aproximativ o linguriţă de produs odată. Începe cu gleznele, apoi urcă spre pulpe, abdomen, trunchi şi umeri, lăsând braţele la final.


Sursa: www.eva.ro

Comentarii

Redacţia

2015-05-28 16:37:23

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...