Comentariul Gazetei

2019-09-06, 15:18:32

Cum a ales un pacient Spitalul Slatina, în detrimentul unităţilor din centrele universitare

Nu l-a durut nimic şi nici nu a avut simptome clare, doar mici furnicături în buze. Cu chiu, cu vai, şi-a luat inima în dinţi şi a mers la un stomatolog la Craiova, un prieten al său. Pacientul este foarte tânăr şi nu s-a gândit că ar putea primi veşti aşa de rele. Diagnosticul primit de la stomatolog a fost unul crunt, avea o tomoră pe mandibulă!

Omul a fost trimis de către medicul de la Craiova la doctorii de la Spitalul Slatina. M-am bucurat să aud că un medic de la Craiova face recomandări la Slatina. Specialistul în Chirurgie Buco-Maxilo-Facială, Mădălin Săndulescu, care a văzut iniţial pacientul, nu a fost egoist, aşa cum sunt unii doctori din alte spitale. A vorbit cu colegii de pe secţie despre acest caz. S-au sfătuit şi au venit cu o schemă terapeutică pentru acest pacient. Au vorbit zeci de minute cu pacientul, i-au explicat ce vor să facă! Au contactat inclusiv un inginer de la Craiova care să imprime 3D modelul de mandibulă. Au avut timp să vorbeasă cu bărbatul, ceea ce mi se pare fabulos, pentru că toţi am trecut prin experienţa unor discuţii foarte scurte cu medicul care urma să ne opereze sau să ne facă diferite tratamente.

În schimb, alţi doctori din centre universitare l-au expediat repede pe pacientul din Vâlcea. Mai mult de atât, şi-au permis să-l sfătuiască să nu se dea pe mâna unor colegi din provincie! Ciudat, nu!

Pacientul i-a ales pe doctorii de la Slatina. A pus în balanţă toate prezentările, toate discuţiile şi i-a ales pe cei de la Spitalul Slatina. Mi s-a părut fabulos!

Şapte doctori au intrat în sala de operaţie şi au rezolvat în cel mai profesionist mod posibil problema de sănătate a tânărului pacient. Se simte bine şi vorbeşte doar la superlativ despre intervenţia sa de la Slatina. Şi mai ales despre doctorii săi!
  

Comentarii

Redacţia

2019-09-06 15:18:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...