Agricultură

2019-09-11, 14:48:07

Cultura de rapiţă, din nou în pericol din cauza secetei. Director DAJ Olt: „Nu cred că vom avea suprafeţe importante în judeţ”

Deşi în acest an şi-au propus să cultive aproximativ 40.000 de hectare cu rapiţă, fermierii olteni nu îşi pot duce planul la bun sfârşit. Aceştia nu pot pregăti terenul pentru cultivarea rapiţei.

Directorul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Dragoş Drăghicescu, a precizat că, pentru al doilea an consecutiv, cultura de rapiţă este în pericol. 

„Este secetă în judeţ. Cultura de rapiţă este în pericol, pentru al doilea an consecutiv. Nu cred că vom avea suprafeţe importante în judeţ. Mare parte din fermierii olteni au renunţat să mai semene rapiţă, din cauza lipsei precipitaţiilor. Nu pot să semene, nu pot pregăti terenul. O ploaie care vine la jumătatea lunii octombrie nu asigură trecerea culturii de rapiţă peste iarnă, care nu se ştie dacă va fi grea sau uşoară”, a spus Drăghicescu.

Suprafeţe mari cu rapiţă au fost întoarse în primăvară din cauza secetei, iar din cele 29.000 de hectare cultivate în toamna anului trecut au mai rămas doar 4.500 de hectare.

Comentarii

Redacţia

2019-09-11 14:48:07

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...