CSM Slatina, pe lista cluburilor care au depus cerere în cadrul procesului FRF de clasificare a academiilor de copii şi juniori

FRF a demarat, anul trecut, procesul de clasificare pe baza standardelor de calitate a academiilor, cluburilor cu activitate de copii şi juniori şi centrelor pentru fotbal juvenil din România. Evaluarea este un proces anual, care se realizează în baza a şapte domenii fundamentale pentru performanţa în fotbalul juvenil, printre care strategie şi filozofie, staff tehnic, infrastructură şi facilităţi.

CSM Slatina se află pe lista cluburilor din ţară care au depus dosarul pentru clasificarea academiilor de copii şi juniori.

Clasificarea introdusă în fotbalul juvenil românesc se bazează pe criterii clare, evaluate pe o scară de la 1 la 4, care duce atât la dezvoltarea pepinierelor fotbalistice, conferindu-le acestora reputaţia necesară, cât şi lărgirea bazei de selecţie în cadrul comunităţilor, fixând premisele performanţei pe termen lung.

Procedura de evaluare acoperă şapte domenii fundamentale: strategie şi filozofie, echipe şi jucători, staff tehnic, staff suport, antrenamente şi meciuri, infrastructură şi facilităţi şi rezultate.
 
FRF a demarat, în 2019, procesul de clasificare pe baza standardelor de calitate a academiilor, cluburilor cu activitate de copii şi juniori şi centrelor pentru fotbal juvenil din ţara noastră. Proiectul a fost configurat cu sprijinul companiei olandeze NMC Bright, care are peste 15 ani de experienţă în evaluarea, clasificarea şi activitatea de consultanţă a academiilor de fotbal europene.

Din sezonul 2021-2022, pentru a primi Licenţa de Liga I, cluburile din primul eşalon au nevoie de un punctaj al academiei de copii şi juniori de minimum 60 de puncte din cele 100 posibile. Evaluarea academiilor este un proces ce va avea loc anual.