Agricultură

2017-04-13, 14:24:13

Crescătorii olteni de oi se plâng de vânzările slabe. „Dacă nu reuşesc să-i dau, fac contract cu stăinii. Le dăm mieii pe nimic”

Fermierii olteni se plâng că vânzarea a fost foarte slabă, în prima zi în care şi-au expus mieii în cele patru centre temporare de sacrificare ce sunt autorizate de DSVSA Olt, iar mulţi sunt convinşi că nu vor reuşi să vândă animalele. Ei spun că vânzările slabe îi vor obliga să dea marfa pe nimic.

Alexandru Roşca de la Fălcoiu a mers cu peste o sută de miei în centrul de sacrificare de la Piaţa Balş. Joi, până în jurul prânzului, acesta a reuşit să vândă doar şapte-opt miei. Dezamăgit după o jumătate de zi de stat în târg, acesta este convins că nu va reuşi să-şi vândă toate animalele. Fermierul spune că nu poate scăde prea mult din preţ, pentru că ar ieşi în pierdere.

 

„Vânzările sunt foarte slabe, faţă de anii anteriori. Din ce în ce merge mai slab. Preţul este acelaşi, dar nu mai sunt cumpărători, oamenii au un buget redus. Eu aş avea la vânzare o sută de miei, dar nu ştiu dacă scap de ei, pentru că vânzarea merge foarte slab. Este prima zi, iar până la prânz am dat doar şapte-opt miei.  Preţul este de 10 lei în viu şi 20 de lei tăiat pentru un kilogram. Mai negociem cu oamenii, dar trebuie să ţinem de preţ, pentru că avem investiţie mare”, a spus fermierul de la Fălcoiu. 


Ion Creţeanu este din Voineasa, iar în acest an are de vânzare peste 150 de miei. Fermierul oltean spune că va fi nevoit să dea pe nimic străinilor toţi mieii ce îi rămân.


„Eu am adus joi 30 de miei pentru vânzare şi am reuşit să dau doar cinci. Nici nu prea au ajuns la greutatea optimă în acest an, pentru că iarna a fost friguroasă, iar Paştele a căzut devreme. A fost mult mai bine anii trecuţi. Eu am în total 150 de miei pentru vânzare în acest an. Dacă nu reuşesc să-i dau, fac contract cu stăinii. Le dăm mieii pe nimic, ca să-i aducă apoi înapoi în ţară. Ne înşală, ne dau puţin pe ei, şapte-opt lei, este de râs”, a spus Creţeanu, care deţine peste trei sute de oi în comuna olteană.

Comentarii

Redacţia

2017-04-13 14:24:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro