Comentariul Gazetei

2019-12-17, 11:59:24

Cozi interminabile, mese îmbelşugate, tomberoane înţesate... magia Crăciunului

Să fie multă mâncare pe mese. Cam de aici pornim cu pregătirile când vine vorba de petrecerea Crăciunului. Cât ar fi românul de sărac, de sărbători, cumpără şi ce nu-i trebuie. Totul începe în trafic. Se simte deja că peste o săptămână vine Crăciunul, iar ceea ce va urma în zilele următoare în supermarketuri va fi de domeniul Apocalipsei. Oamenii cumpără. Adică, cumpără fără să stea pe gânduri.

De ce consideră oamenii că masa de Crăciun înseamnă să gătească mult, să mănânce până nu mai pot, iar apoi să arunce la gunoi? Vedem cum rafturile hipermarketurilor să golesc imediat, coşurile de cumpărături sunt prea mici pentru oamenii care vin înarmaţi cu lista de cumpărături, iar maşinile din parcări sunt înţesate. Risipim foarte multă mâncare, iar asta se vede în tomberoane, în zilele de după Crăciun.

Câţi dintre noi au donat unui om al străzii sau unui bătrân necăjit, care priveşte spre coşul plin al trecătorilor? Cred că ar fi bine să o facem! Pentru că, în fond, Crăciunul este despre a oferi, despre a-ţi ajuta aproapele, despre a petrece timp alături de cei dragi. 

Schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Ar fi bine să nu mai cumpărăm lucruri care nu ne sunt trebuincioase, să nu mai aruncăm alimentele, ci să fim cumpătaţi. Dacă nu ne putem abţine în a umple coşul cu mâncare, măcar să o oferim celor care suferă de foame, pentru că sunt mulţi.

Comentarii

Redacţia

2019-12-17 11:59:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...