Sănătate

2019-03-11, 13:03:16

Corpul Central, gata de reabilitare. Echipa de proiectanţi a făcut prima vizită în teren

După ce, la finalul lunii trecute, Compania Naţională de Investiţii (CNI) a semnat contractul pentru reabilitarea Corpului Central din cadrul Spitalului Slatina, astăzi, echipa de proiectanţi a făcut prima vizită în teren.

Două luni are la dispoziţie, conform contractului, firma câştigătoare pentru întocmirea proiectului privind modernizarea celui mai mare pavilion al SJU Slatina, în suprafaţă de 8.500 de metri pătraţi.

Astăzi, proiectanţii au avut o întâlnire cu managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, şi au efectuat o primă vizită în teren.

„Este cea mai amplă lucrare de modernizare ce va fi făcută la nivelul Spitalului Slatina. Şi dificilă în acelaşi timp, pentru că va fi uşor să reabilitezi având pacienţi internaţi. Dar, cu siguranţă, vom găsi soluţii pentru ca disconfortul bolnavilor să fie minim”,
a precizat Cătălin Rotea.

Firma care a câştigat licitaţia organizată de CNI s-a angajat să presteze servicii de proiectare, să execute lucrări de construcţie, să asigure asistenţa tehnică şi să remedieze orice defecte ale lucrărilor apărute la obiectivul de investiţii. Valoarea contractului se ridică la aproape 16 milioane de lei. 

Cea mai importantă clădire a spitalului slătinean, de 8.500 de metri pătraţi, a fost inclusă într-un amplu proiect de reabilitare, documentaţia fiind depusă, anul trecut, la CNI.

În maximum doi ani, parterul şi cele cinci etaje ale Corpului central urmează să fie reabilitate.

În paralel cu proiectul derulat de CNI, Consiliul Judeţean Olt va continua transformarea Spitalului Slatina. Astfel, se lucrează la Corpul medical, unde se execută lucrări de reabilitare şi modernizare, acest proiect având o valoare de şapte milioane de lei. Tot anul trecut, a fost semnat contractul pentru reabilitarea clădirii de pe strada Trandafirilor, aşa numita Creşă numărul 1, unde vor fi relocate Secţia de Psihiatrie şi Centrul de Sănătate Mintală. Totodată, au fost schimbate cele cinci lifturi din Blocul Materno-Infantil şi cel din Blocul Medical.

Lucrările la Ambulatoriul din Drăgăneşti sunt finalizate, aici urmând să funcţioneze mai multe cabinete medicale.

CJ Olt investeşte alte trei milioane de lei în Secţia de Pneumologie de la Scorniceşti, urmând ca etajele 2 şi 3 să fie reabilitate. Vor fi înlocuite toate reţele existente, electrice, termice sau sanitare, iar saloanele şi cabinetele medicale vor beneficia de modernizări.

Comentarii

Redacţia

2019-03-11 13:03:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...