Sănătate

2020-05-26, 15:49:02

Coronavirus. Angajaţi din substaţiile secundare al Ambulanţei Olt, relocaţi la Slatina

După ce 20 de angajaţi ai Ambulanţei Olt au fost confirmaţi cu noul coronavirus, activitatea serviciului are de suferit şi a necesitat permutări. Astfel, SAJ Olt a apelat la serviciile angajaţilor din substaţii, cazarea acestora făcându-se în spaţii puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean Olt.

De aproape o săptămână, la Ambulanţa Olt a izbucnit un focar de coronavirus, după ce una dintre asistente, originară din Mioveni, a fost testată pozitiv. Alţi 19 angajaţi ai SAJ sunt şi ei confirmaţi până în prezent, acestora adăugându-li-se cinci contacţi.

Pentru ca serviciul să funcţioneze în continuare fără foarte mari probleme, angajaţi din celelalte substaţii au fost aduşi la Slatina.

„Pentru asigurarea continuităţii activităţii, urmare a izolării persoanelor la risc, SAJ îşi asigură permanenţa prin relocare de echipaje din Substaţiile secundare, pentru asigurarea a două-trei ture suplimentare cu trei-cinci echipaje pe tură în plus. Pentru evitarea contactelor infectante, echipajele relocate sunt cazate în spaţii puse la dispoziţie de către Consiliul Judeţean, în afara sediului SAJ”, precizează DSP Olt.

Specialiştii în sănătate publică au trasat câteva linii de urmat în cadrul SAJ Olt pentru limitarea răspândirii infectării cu noul coronavirus:
-    Verificarea condiţiilor de organizare şi funcţionare a SAJ, conform Ord. 1519/2009, de catre reprezentanţii Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Olt.
-    Extinderea anchetei în rândul contacţilor din categoria pacienţilor, cât şi a contacţilor de familie/ apropiaţi, la risc de infecţia cu COVID-19.
-    Verificarea aplicării corecte, permanent şi continuu, a măsurilor de protecţie sanitară privind limitarea extinderii infecţiei cu noul coronavirus.


Comentarii

Redacţia

2020-05-26 15:49:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...