Copiii cu probleme psihice vor beneficia de condiţii superioare după mutarea Compartimentului în Blocul Materno-Infantil. Se caută un neurolog pediatru

Numărul pacienţilor care ajung la Compartimentul de Neuropsihiatrie Infantilă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a crescut constant. Coordonatorul Compartimentului, psihiatrul Adriana Nuţă, spune că spaţiul este insuficient şi aşteaptă cu interes mutarea secţiei în Blocul Materno-Infantil, la etajul al şaptelea, unde s-a început reabilitarea.

Adriana Nuţă este singurul medic care lucrează la Compartimentul de Neuropsihiatrie Infantilă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, unde sunt evaluaţi şi primesc tratament copiii cu probleme psihice. Specialistul slătinean spune că adresabilitatea a crescut foarte mult, în ultimii ani, iar spaţiul din clădirea de pe strada Drăgăneşti a devenit insuficient.

Astfel, psihiatrul Adriana Nuţă aşteaptă cu interes mutarea secţiei într-o aripă a etajului al şaptelea din Blocul Materno-Infantil, unde se încearcă şi organizarea unui spaţiu de joacă pentru copiii ce vor primi aici tratament de specialitate.

„Etajul şapte a intrat în renovare, partea dinspre corpul central, şi urmeză să treacă în jumătatea noastră. Aşteptăm cu interes să ne mutăm. Este în vecinătatea Pediatrie, este cu totul altceva, vor fi respectate circuitele. Aici nici nu funcţionăm cum trebuie. Suprafaţa ce ne va fi destinată va fi mult mai are, vom avea mai mult spaţiu şi sper să putem amenaja şi un spaţiu de joacă. A ţine copilul închis între patru pereţi este complicat. Renovarea va dura două-trei luni, sperăm ca în primăvară să ne mutăm”, a spus Adriana Nuţă.

Psihiatrul de la spitalul slătinean spune că secţia ar avea nevoie urgent de un neurolog pediatru. Prin cooptarea acestui neurolog, pacienţii din judeţ nu ar mai fi puşi pe drumuri.

„Ar fi nevoie, în primul rând, de un neurolog pediatru. Sunt specialişti rari, pentru că puţine posturi sunt scoase la Rezidenţiat, în fiecare an. Aceşti medici, după ce termină Rezidenţiatul, rămân în centrele mari. Centrele mici, la fel ca noi, rămân descoperite. La noi ajung toate cazurile de epilepsie din judeţ, aceşti pacienţi trebuie să fie văzuţi de un neurolog. Am tot trimis pacienţi la Craiova şi Bucureşti, deja medicii de aici sunt suprasolicitaţi din cauza noastră. Dacă am găsi un medic cu contract, să vină o zi-două pe săptămână din centrele universitare tot ar fi ceva. Dar nu vine nimeni! Avem nevoie de un neurolog pediatru ca să nu mai trimitem pacienţii în alte centre”, a adăugat Adriana Nuţă.

Compartimentul de Neuropsihiatrie Infantilă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina are 15 paturi, iar relocarea sa în noul spaţiu de la etajul al şaptelea al Blocului Materno-Infantil este posibilă graţie proiectului finanţat de CJ Olt, prin care trei etaje au fost complet modernizate.